Încă două noi cazuri de COVID-19 în Caraș-Severin! Patru în ultimele zile…

Dacă ieri era anunțat cazul nr. 114 de persoană infectată cu SARS-CoV-2 în Caraș-Severin, raportarea oficială de azi arată că acum s-a ajuns la 116 cazuri depistate de la începutul pandemiei.

Toate cele trei cazuri de COVID-19 apărute în ultimele 48 de ore au legătură, aflăm din surse neoficiale, cu bărbatul de 50 de ani depistat infectat în 25-26 iunie. Ieri, când am anunțat că a fost internată cu infecție SARS-CoV-2 și mama acestuia, în vârstă de 75 de ani, aveam informații că azi vor fi raportate oficial încă cel puțin două cazuri confirmate pozitiv. Unul dintre bolnavi este șoferul de pe mașina care îi transporta zilnic la abatorul din județul Timiș pe muncitorii din Bocșa, Berzovia și satele din zonă. Tot rezultat pozitiv la testul COVID-19 a venit și pentru o persoană din familia șoferului: soția sau fiica acestuia, potrivit surselor noastre neoficiale, cărora le dăm credit până vom primi informații de la autoritățile județene.

Până la această oră, doar Grupul de Comunicare Strategică a oferit informații cu privire la situația din Caraș-Severin din ultimele 24 de ore. În raportarea GCS, județul nostru apare cu 116 cazuri, după ce ieri fusese anunțat cazul cu numărul 114. Vom reveni cu detalii oficiale privind situația din județul nostru pe măsură ce acestea vor fi aduse la cunoștința presei.

Nici la nivel național situația nu e roză, ba din contră. Azi au fost anunțate 450 de noi cazuri, 20 de decese și un număr de 237 de paturi ocupate pe secțiile ATI! Este cel mai mare grad de ocupare pe Terapie Intensivă din perioada stării de alertă!

UPDATE, ora 13.50

DSP tocmai a remis presei situația din Caraș-Severin, înregistrată azi, la ora 9.00. S-a ajuns, într-adevăr, la 116 cazuri confirmate de la începutul perioadei, în acest moment patru persoane cu COVID-19 fiind internate în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Au fost vindecați 104 de pacienți: 42 la Reșița, 51 la Caransebeș, 11 în Timișoara. Au decedat 8 persoane, una din cauze noncovid. În izolare la domiciliu se află 668 cărășeni. Numărul total al persoanelor testate a ajuns la 1943.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite