Family Tel – linie telefonică gratuită de consiliere pentru părinți. Împotriva izolării sociale!

Părinții ai căror copii întâmpină dificultăți emoționale și comportamentale în această perioadă de izolare socială au la dispoziție o linie telefonică gratuită pentru consiliere psihologică. 

Family Tel 0800.070.009 este o linie telefonică gratuită ce poate fi apelată de luni până vineri în intervalul orar 11-19. La celălalt capăt al firului se află psihologi ai organizației „Salvați Copiii”, care oferă consiliere de specialitate și sprijin emoțional părinților care nu mai reușesc să gestioneze stările copilului induse de izolarea socială.

„Ne confruntăm cu o criză situațională multifațetată: virus necunoscut, posibilitatea de a ne infesta, îngrijorări pentru cei aflați la distanță, izolare și distanțare socială, îngrijorări legate de locul de muncă, de criza financiară anunțată. În asemenea situații care conduc la amplificarea stresului resimțit, adultul trebuie să fie o sursă de siguranță și confort pentru copil. Atât adultul, cât și copilul pot experimenta, în situații de stres ridicat, stări precum: anxietate, neajutorare, furie, rușine/vinovăție, confuzie sau frică. Este absolut necesar să normalizăm emoțiile trăite, fără a încerca să minimizăm situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și pentru a ne menține echilibrul emoțional”, explică Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii” România.

Linia telefonică Family Tel 0800.070.009 a fost lansată de organizația „Salvați Copiii” și Digi România. De asemenea, pentru a veni în sprijinul adulților și al copiilor, „Salvați Copiii” a creat o secțiune de resurse utile pe pagina web a organizației: https://www.salvaticopiii.ro/ce-facem/protectie/situatii-de-urgenta/coronavirus/resurse-utile.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite