Fără amenzi nu se poate! Medicul Cosmin Librimir: „Vom fi singurii imbecili din Europa care vor avea un val doi în timpul verii”

Doar două zile au trecut de la încheierea stării de urgență și vedem tot mai multe situații strigătoare la cer, cu indivizi care nu țin cont de regulile de distanțare socială. Un medic de la Spitalului Județean de Urgență din Reșița încearcă să tragă încă un semnal de alarmă, prezentând chiar imagini dintr-o secție cu bolnavi de COVID-19.

„După ziua de azi e clar. Fără amenzi nu se poate. Statul este în totală disoluție. Și vom fi loviți de un val doi – singurii imbecili din Europa care vor avea un val doi in timpul verii”, scrie, pe pagina sa de Facebook, medicul Cosmin Librimir, de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJUR.

Acesta amintește și câteva dintre cazurile prezentate de televiziuni în 15 și 16 mai, primele zile din starea de alertă, cu zeci, sute și chiar mii de persoane care sfidează eforturile făcute până acum de milioane de români în lupta comună împotriva coronavirusului.

„Procesiune prin tot Focșaniul cu o sută de persoane la înmormantarea nepotului unui bulibașă. Un preot de rang înalt din Constanța care împărtășește copii cu aceeași linguriță și pe care apoi îi șterge la gură cu același prosop. 16.000 de nebuni în vamă forțând intrarea în țară, mulți fără mască și fără a păstra o minimă distanță socială. În Piața Victoriei, putiniști, dacopați și alți psihopați demonstrează împotriva 5G și ocultei mondiale. București – Parcul Herăstrău – puhoi de lume la vreme de noapte cu câte 10 la o masă la terase, fără distanță socială și fără măști. Un club face un party cu sute de oameni acum.

Țară haotică, plină de imbecili inconștienți”, concluzionează, dezamăgit, medicul Cosmin Librimir.

Citiți, priviți, gândiți!

Medicul de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița, cu riscul de a fi acuzat că încalcă reguli interne, postează chiar câteva imagini dintr-o secție de spital unde sunt tratați pacienți cu COVID-19. Și vine și cu detalii de specialitate, pentru cei care încă mai cred că această boală este asemănătoare cu o banală gripă.

„La cei cu simptome, internați.
Resuscitarea sau ventilația pentru Covid-19 nu este o mască de oxigen pusă în gură în timp ce vă culcați. Este o ventilație INVAZIVĂ, sub anestezie generală, și constă în a sta de 2 până la 3 săptămâni FĂRĂ A TE MIȘCA, de multe ori cu fața în jos, CU UN TUB PENTRU TRAHEE care permite pacientului să respire, în ritmul mașinii la care este conectat. NU POȚI SĂ VORBEȘTI SAU SĂ MĂNÂNCI, sau să faci ceva în mod natural. Disconfortul și durerea necesară necesită sedative și calmante. În timpul în care pacientul are nevoie de mașină să respire, se face în comă artificială sau indusă. În 20 de ZILE cu acest tratament la un pacient tânăr, PIERDEREA MASEI MUSCULARE ESTE DE 40%, iar reeducarea ulterioară va fi de 6-12 luni. În plus, și cu traume asociate la nivelul gurii sau corzilor vocale. Din acest motiv, persoanele în vârstă sau cele fragile NU REZISTĂ… Cei care rezistă și «scapă» vor rămâne cu sechele…
Coronavirus nu e o «simplă gripă»”, arată medicul din Reșița, prezentând și un colaj de fotografii extrem de sugestive.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite