Nicio persoană nu a fost plasată în carantină sau în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin

DSP informează că numărul persoanelor aflate în carantină sau în izolare la domiciliu în Caraș-Severin a scăzut după ce, în ultimele 24 de ore, au fost ridicate măsurile restrictive pentru 41 de persoane. În același interval, nu s-au înregistrat cazuri noi de COVID-19 în județ.

Românii care doresc să revină în țară au făcut, la acest sfârșit de săptămână, cozi interminabile la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă, pe parcursul zilei de ieri, printre cei care au intrat în țară nu s-a aflat niciun cărășean. Cel puțin, așa indică raportarea făcută astăzi de DSP, potrivit căreia, în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a fost plasată în izolare la domiciliu sau în carantină în Caraș-Severin. Aceasta, în condițiile în care, conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe perioada stării de alertă, pentru persoanele care vin din străinătate este obligatorie izolarea la domiciliu pentru 14 zile. Iar dacă o persoană care vine de peste hotare nu are unde locui, atunci va fi plasată în carantină instituționalizată.

În schimb, aceeași hotărâre prevede că persoanele aflate în carantină instituționalizată la data de 15 mai 2020 rămân în spațiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile. În această situație mai sunt, în Caraș-Severin, 276 de persoane, după ce, în ultimele 24 de ore, 31 au ieșit din carantină. Alte 10 persoane au ieșit din izolare la domiciliu, această măsură mai fiind aplicată, în momentul de față, unui număr de 104 cărășeni.

CITEȘTE ȘI: Fără amenzi nu se poate! Medicul Cosmin Librimir: „Vom fi singurii imbecili din Europa care vor avea un val doi în timpul verii”

În ceea ce privește evoluția cazurilor COVID-19 în Caraș-Severin, DSP nu raportează, pentru ultimele 24 de ore, nicio schimbare. „În data de 17 mai 2020 avem următoarea raportare: confirmaţi: 110; vindecați în Caraș-Severin: 78 iar în Timiș: 8; persoane decedate: 5 în Caraș-Severin și una în Timiș; persoane internate în Caraș-Severin: 15 iar în alte județe: 2. La acestea se adaugă cazul unei persoane confirmate pozitiv dar care a decedat din alte cauze noncovid”.

La nivel național, au fost confirmate 167 noi cazuri de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând la 16.871. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.890 au fost declarate vindecate și externate, iar 1.097 au decedat. Precizăm că efectele măsurilor de relaxare din aceste zile ale stării de alertă se vor vedea abia peste 10-14 zile.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite