Fără precedent în ultimii 30 de ani! Șansă uriașă de dezvoltare pentru Reșița și Caraș-Severin!

Rezultatul alegerilor locale din 27 septembrie 2020 plasează municipiul Reșița într-o conjunctură politico-administrativă nemaiîntâlnită de la revoluție încoace.

Victoria categorică a lui Ioan Popa și a echipei sale va permite liberalilor să formeze o majoritate monocoloră în Consiliul Local Reșița. Și nu o majoritate la limită, ci una de peste două treimi din forul deliberativ municipal, astfel încât opoziția nu va mai putea bloca niciunul dintre proiectele propuse de reprezentanții PNL.

Ca niciodată, același partid care deține majoritatea în Consiliul Local Reșița va conduce și Consiliul Județean Caraș-Severin, pe toate planurile. Atât executiv, prin președintele Romeo Dunca, ales uninominal, cât și „legislativ”, prin consilierii județeni, care vor deține mai mult de jumătate din totalul mandatelor din CJ.

Timp de patru ani, Reșița va avea, așadar, primar liberal, Consiliu Local liberal, președinte și vicepreședinți liberali la Consiliul Județean, precum și CJ majoritar liberal. Mai mult decât atât, toată această aliniere a „planetelor” favorabilă municipiului reședință de județ se sincronizează și cu situația de la nivel central, unde există un Guvern liberal. Nu mai rămâne decât ca alegerile parlamentare din decembrie să fie câștigate de PNL, eventual împreună cu USR-Plus, pentru ca Reșița liberală să aibă de partea ei nu doar un CJ liberal, ci și un Guvern condus de liberali, sprijinit de o majoritate solidă în Parlament, constituită tot în jurul PNL și formată numai din forțe democratice care nu au nimic în comun cu PSD-ul.

Liberalul Ioan Popa a reușit să performeze în funcția de primar al Reșiței împotriva legilor nescrise ale politicii: cu un CJ pesedist, cu un CL în care proiecte importante i-au fost adeseori blocate de opoziția pesedistă, iar la nivel central, timp de trei ani, cu guverne pesediste. De-acum, însă, în următorii patru ani, Reșița ar putea avea de partea ei totul. Primar liberal. CL liberal. Președinte CJ liberal. CJ liberal. Parlament și Guvern majoritare PNL. Situație fără precedent pentru Reșița, care îl condamnă pe Nelu Popa să nu rateze această șansă unică de a schimba total la față capitala Banatului Montan.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available