„Festivalul Faptelor Bune”. Se caută voluntari pentru a da viață și culoare unui sat din Banat. 30 de case vor fi zugrăvite în trei zile! [FOTO]

 

Pregătirile pentru cea de-a treia ediție „Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune” au intrat în linie dreaptă. Inițiatorii proiectului, Asociația Acasă în Banat, au dat, astăzi, startul înscrierilor pentru cei care doresc să participe, ca voluntari, la renovarea fațadelor a 30 de case din satul Ilidia, județul Caraș-Severin.

 

În perioada 17-19 iunie 2021, voluntarii se vor reuni din nou pentru a da viață și culoare unui sat din Banat, în cadrul proiectului „Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune”. După Eftimie Murgu (județul Caraș-Severin) în 2019 și Racovița (județul Timiș) în 2020, anul acesta, Asociație Acasă în Banat a ales să intervină într-o altă localitate din Caraș-Severin.

 

„Este vorba despre satul Ilidia ce aparține de comuna Ciclova Română și care a fost numită și «Mica Americă» întrucât multe familii au emigrat în America la începutul secolului XX și cu banii câștigați acolo au construit case deosebit de frumoase. De pe mâna meșterilor din Ilidia au ieșit unele dintre cele mai frumoase porți din lemn existente în zona Oraviței. Tot aici se regăsesc și așa numitele «ferestre-bârfitoare» la care localnicii stăteau la vorbă sau spionau trecătorii”, explică președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

 

30 dintre aceste case vor fi zugrăvite cu ajutorul voluntarilor, în zilele de 17, 18 și 19 iunie. Cei care doresc să participe la acest proiect se pot înscrie, începând de astăzi până pe 6 iunie, completând formularul disponibil aici: https://forms.gle/miGH7q1of2uAjTYE8. „Timp de trei zile, vom munci contracronometru pentru a renova 30 de fațade de case, cu porțile și ferestrele lor frumoase, pentru a le reda strălucirea de altădată Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Primăria Ciclova Română, căreia îi mulțumim pe această cale”, a mai precizat Radu Trifan.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available