„Banatul meu drag”, văzut prin ochii unor copii [FOTO]

Copiii de la cele trei unități de învățământ din Caraș-Severin implicate în proiectul „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”, derulat de Asociația de Binefacere Pro Vitam, au primit zilele acestea o provocare cu tema „Banatul meu drag”. Răspunsul lor a fost impresionant. 

„Atelierele de creație desfășurate în cadrul proiectului «Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună» au fost prilejul ca elevii celor trei școli partenere (Centrul Școlar de Educație Incluzivă «Aurora»; Liceul Tehnologic Berzovia și Școala Gimnazială Vermeș) să creeze o sumedenie de picturi. Aceștia au trebuit să respecte tema «Banatul meu drag» și să ilustreze obiceiuri, tradiții sau peisaje din zona Banatului de Munte. Haideți să apreciem munca micuților cu un like sau un share pentru pictura preferată!”, scriu pe pagina de facebook a „Pro Vitam” reprezentanții asociației, care au făcut publice și… creațiile artistice ale copiilor.

Asociația de Binefacere Pro Vitam derulează, în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora” din Reșița, Liceul Tehnologic Berzovia, Școala Gimnazială Vermeș și Primăria Vermeș, proiectul „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”. Acesta include, printre altele, activități cu caracter educativ dedicate elevilor, obiectivul principal al proiectului fiind prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin intervenții integrate și inovative. Astfel, în această perioadă, copiii sunt angrenați într-o serie de activități extrașcolare gândite special ei.

CITEȘTE ȘI: „Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”, un proiect Pro Vitam pentru peste 800 de copii și tineri

„Încercăm să îi familiarizăm pe copii cu valori precum toleranța și nediscriminarea, să le dezvoltăm spiritul competițional și să îi apropiem de valorile tradiționale locale. Astfel, am pregătit foarte multe surprize. Competiții sportive, ateliere de creație, expoziții de pictură, piese de teatru, concursuri de dans și poezie sunt doar câteva dintre activitățile pe care elevii școlilor partenere le desfășoară în această perioadă”, au explicat reprezentanții Pro Vitam.
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available