Finanțare de aproape 20.000.000 de lei prin PNRR pentru Consiliul Județean Caraș-Severin

 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat, astăzi, contractele de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru două proiecte depuse de Consiliul Județean Caraș-Severin în cadrul componentei Valul Renovării.

 

Consiliul Județean Caraș-Severin a obținut o finanțare de aproape 20.000.000 de lei pentru renovarea energetică a două dintre imobilele în care funcționează instituții pe care le are în subordine – Muzeul Banatului Montan din Reșița și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Christiana din Bocșa. Proiectele au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componenta C5 – Valul Renovării din PNRR, iar astăzi, 2 martie, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contractele de finanțare.

 

Proiectul de renovare energetică a Muzeului Banatului Montan din Reșița are o valoare totală de 10.462.176 lei și prevede o serie de lucrări pentru creșterea eficienței energetice a imobilului construit în 1987: reabilitarea pereților; reabilitarea tâmplăriei exterioare; montarea de surse regenerabile – pompe de căldură de tip apă-aer; montarea de panouri solare termice; montarea unor corpuri de iluminat cu durată mare de viață și montarea de panouri fotovoltaice; izolarea termică a terasei; reabilitarea planșeului peste subsol, precum și reabilitarea instalațiilor termice și electrice. De asemenea, este prevăzută și amenajarea a două stații pentru încărcarea electrică a mașinilor, cu câte două puncte de încărcare fiecare.

 

„Proiectul va avea numeroase beneficii socio-economice de importanță majoră pentru cărășeni, iar prin reabilitarea clădirii care adăpostește patrimoniul cultural al județului Caraș-Severin ne dorim să punem în valoare moștenirea lăsată de strămoșii noștri”, a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca. „Menţionăm că este prima renovare a clădirii care adăposteşte patrimoniul cultural al judeţului Caraş-Severin, de la darea sa în folosinţă în anul 1987”, subliniază Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan.

 

Pentru renovarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Christiana din Bocșa, imobil construit în 1972, suma prevăzută este de 8.598.625 lei. Lucrările prevăzute pentru creșterea performanței energetice sunt: izolarea termică a fațadelor; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă; izolarea planșeului peste ultimul nivel; înlocuirea corpurilor de iluminat necorespunzătoare cu becuri LED; instalarea unui sistem de ventilare mecanică cu recuperare de căldură; instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available