Flavius Stoican, după eșecul de la Mioveni: „Arbitrul a greșit clar, însă nu dăm vina pe arbitraj pentru această înfrângere”

 

Antrenorul rosso-nerilor nu pune eșecul de ieri (CS Mioveni – CSM Reșița 2-1) pe seama deciziilor arbitrului. Ci pe momentele de neatenție ale jucătorilor din defensivă și pe lipsa de inspirație la finalizare.

 

Un penalty acordat ușor gazdelor și un gol anulat reșițenilor, ambele pe final de meci, au înclinat balanța în favoarea Mioveniului. Ce părere are antrenorul Flavius Stoican despre fazele care au decis partida? „La faza de penalty, fază care nu anunța nimic deosebit, e destul de greu să fiu acum obiectiv. Clar mi s-a părut cu ușurință dat. Dar dacă l-a dat, nu mai are rost să discut, rămâne dat, degeaba eu am văzut altceva. Dar la golul anulat al lui Cristea, acolo clar e o problemă. Consider că acolo arbitrul a greșit. Însă nu dăm vina pe arbitraj, pentru că noi îi aducem pe adversari în situații din astea în care arbitrul trebuie să judece o fază importantă într-o fracțiune de secundă. Nu tind să cred că a fost răutăcios, așa a gândit, așa a decis. Dar ca să nu mai ajungem în situații-limită, trebuie să fim mult mai atenți, să nu facem cadouri, pentru că, dintr-un joc controlat de noi, se creează astfel de situații și vin astfel de momente”, ne-a declarat Flavius Stoican.

 

Acesta amintește și de greșelile comise de jucătorii săi din prima repriză: „La fel a fost și la primul lor gol: noi controlam jocul, ne-am creat câteva situații, și a venit un gol de nicăieri. Am avut două situații de a înscrie, nu le-am fructificat, am pierdut mingea, ei au avut o combinație la marginea careului, șut deviat și gol, 1-0. Tratăm superficial anumite situații, aici avem noi de lucrat, să fim mult mai atenți, să conștientizăm că fiecare duel e ca și când ar fi ultimul. Mai avem de lucrat, așadar, la mentalitate”.

 

CITEȘTE ȘI: CSM Reșița, învinsă la Mioveni de arbitrul bucureștean Ene!

 

Dezamăgirea după înfrângerea de la Mioveni este cu atât mai mare cu cât reșițenii au jucat de la egal la egal o primă repriză pe terenul unui adversar care anul trecut juca în Superligă, iar partea a doua a meciului chiar a fost dominată de aceștia. Până și statistica șuturilor la poartă este sugestivă: după 7-5 pentru gazde până la pauză, a urma o repriză dezechilibrată în favoarea rosso-nerilor: 3-8, cu 3-4 șuturi pe poartă, ultimul al Mioveniului fiind de fapt din acel penalty. Iar Stoican concluzionează, accentuând pe aspectele pozitive:

„Păcat că am plecat fără punct. Mai mult decât atât, după ce am egalat, ne doream să le luăm pe toate 3. Am avut situațiile noastre, ocaziile noastre, păcat că n-am fructificat una din ele, iar pe final am făcut acea greșeală, cu penalty. Nici atunci n-am cedat, am mai avut o ocazie destul de bună cu Cipri Rus, dar n-a reușit să marcheze. Un meci bun, o a doua repriză consistentă, dar noi trebuie să fim mult mai precauți, mai atenți, pentru că în general se uită jocul bun și rămân doar punctele. Ce luăm pozitiv din acest meci – faptul că ne creăm ocazii, și nu pe ceva întâmplător, ci pe combinații, pe lucruri pe care le antrenăm, pentru că încercăm să fim echipa care controlează jocul. Dar trebuie să fim mult mai atenți pe faza defensivă. Sunt trist și dezamăgit că am plecat fără punct, cu toate că meritam cu prisosință.

E îmbucurător jocul, mai ales a doua repriză. Domini o echipă cum e Mioveniul, pe terenul ei, ea să joace doar pe contraatac. Tu, pe atacuri poziționale, încerci, te demarci, pleci pe spațiul liber, te dublezi, șutezi, îți creezi ocazii și rămâi fără nici un punct. Păcat. Dar văd lucruri bune la echipă: văd atitudine, determinare, voință, văd că încearcă să joace fotbal”.

 

 

Sursă foto: CSM Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite