Florin Cîțu, noul premier desemnat de Klaus Iohannis. „Nu ne dorim să blocăm România”

Actualul ministru al Finanțelor Publice, liberalul Florin Cîțu, a fost numit azi de președintele Klaus Iohannis să formeze în calitate de premier desemnat un Cabinet de miniștri cu care să se prezinte în fața plenului parlamentar pentru votul de învestitură. 

După consultările avute azi cu reprezentanții partidelor parlamentare, președintele României a făcut anunțul privind noul premier desemnat. Înainte de asta, a reamintit din ce cauză s-a ajuns încă o dată în faza consultărilor și a desemnărilor.

„Partidul Național Liberal a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reușit în timp record să vină cu un buget pentru 2020 și s-a apucat de lucruri importante, printre care schimbarea legislației privind alegerea primarului, pentru a veni mai aproape de cetățean. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de Guvernul Orban. PSD-ul a reușit la momentul respectiv să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură prin Parlament. După care am dorit să deblochez repede situația creată, am convocat consultări, am desemnat un prim-ministru și, surpriză neplăcută!, PSD-ul a început să tergiverseze procedurile în Parlament. Au trecut cele 15 zile în care, conform regulamentului, ar fi trebuit să se voteze, nu s-a votat și atunci am intrat în riscul unui blocaj total în Parlament. Pentru a depăși acest blocaj, premierul desemnat, dl Ludovic Orban, și-a depus mandatul. Și am convocat deja pentru astăzi consultări cu partidele parlamentare. Noi nu ne dorim să blocăm România, noi ne dorim să mergem mai departe și să rezolvăm problemele țării, să rezolvăm problemele românilor.

Așadar, după consultări, acum, am decis deja să fac o desemnare, pentru a mișca lucrurile în așa fel încât să nu ne blocăm politic. Am decis să desemnez pentru poziția de prim-ministru pe dl Vasile Florin Cîțu, actualmenete ministru al Finanțelor Publice, care se va prezenta, sper într-un timp scurt, în fața Parlamentului cu o echipă guvernamentală și un program de guvernare”, a anunțat, de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.

Din surse liberale am aflat că numele lui Marcel Vela va fi inclus și în lista de miniștri propuși de către noul premier desemnat. Dar anticipăm că nici Cabinetul Cîțu nu va primi votul de învestitură. Ar urma apoi alte consultări la Cotroceni, altă desemnare de premier și un nou vot de învestitură. Apoi s-ar putea ajunge la alegeri anticipate, dacă PSD-ul nu va tergiversa iar la nesfârșit procedurile parlamentare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite