S-a confirmat primul caz de coronavirus din România

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, și secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, au confirmat, miercuri seara, existența primului caz de infecţie cu coronavirusul COVID-19 din România.

Este vorba despre un pacient din Gorj, aflat în acest moment în carantină. În casa acestuia mai erau 7 persoane, toate în vârstă, care au fost testate și a ieșit rezultat negativ. Persoana infectată cu COVID-19 avusese contact direct cu cetățeanul italian care s-a plimbat câteva zile prin zona Olteniei și apoi, ajuns în țara lui, s-a constatat că avea coronavirusul mai demult.

„Persoana diagnosticată miercuri seară a fost de două zile în izolare la domiciliu. S-a micșorat probabilitatea să transmită mai mult. Familia este carantinată complet și păzită pentru protecție. Vor intra în contact doar cu persoane foarte bine protejate. Ei rămân acasă, e mai confortabil decât într-un centru de carantină. Nu sunt copii acolo, dar sunt persoane în vârstă. S-a instituit pază ca să se evite intrarea vecinilor curioși în contact cu persoane potențial infectate”, a detaliat Raed Arafat.

Ministrul Victor Costache a declarat că se face o anchetă epidemiologică amănunțită pentru a vedea cu cine a mai intrat în contact persoana care a fost diagnosticată cu coronavirus. „Persoana a fost la vânătoare cu italianul, în vârstă de 71 de ani. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai sunt 33 de testări în lucru, persoane din apropierea cazului, iar mâine se vor afla rezultatele”, a spus ministrul Sănătății, fără a face publică vârsta pacientului. Nici el, nici Raed Arafat. Digi 24 a precizat mai târziu pe surse că ar fi vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite