Ministrul Marcel Vela, despre coronavirus: „O lecție pentru viață și pentru generațiile care vin după noi”

După anunțarea, aseară, de către reprezentanții Ministerului Sănătății, a primului caz confirmat de coronavirus din România, înainte de miezul nopții a transmis un mesaj către populație și ministrul Afacerilor Interne.

Ion Marcel Vela a făcut apel „la calm, la înțelepciune, la responsabilitate și la implicarea fiecărui cetățean în a urmări toate comunicatele noastre, toate recomandările făcute de Ministerul Sănătății sau de către Departamentul pentru Situații de Urgență. Ne vom descurca. Acest caz a fost, de fapt, un mod de a vă prezenta că știm cum să intervenim – de la izolarea la domiciliu, de la preluare, de la transport, de la tratament, tot ceea ce ține de o bună organizare – și a garanta cetățenilor că autoritățile sunt pregătite pentru orice situație”.

CITEȘTE ȘI: S-a confirmat primul caz de coronavirus din România

„Cu siguranță, românii și noi, ca națiune, vom trece peste această provocare, pentru că suntem puternici, am trecut prin provocări mult mai grele. Acest coronavirus este, evident, o încercare pentru noi peste care cu siguranță vom trece cu toții împreună. Și vom privi în trecut această experiență ca o lecție pentru viață și pentru generațiile care vin după noi”, a mai declarat ministrul Marcel Vela, la puțin timp după anunțarea oficială aseară a primului caz de infecție cu coronavirus din România.

O ambulanță special pregătită pentru transportul pacientului la Institutul „Matei Balș” a ajuns după miezul nopții la locuința acestuia din județul Gorj, l-a preluat și a pornit imediat spre capitală, unde tânărul va fi internat și va primi tratament.

Sursă foto cu ambulanța: Digi 24.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available