Florin Gabriel Ionescu, pe urmele lui Dustin Hoffman

Recomandare culturală, pentru data de 3 martie 2020, ora 19.00. O nouă premieră la Teatrul de Vest Reșița, cu managerul, actorul Florin Gabriel Ionescu, în rol de one-man show.

„Contrabasul”

de Patrick SÜSKIND

Cu: FLORIN GABRIEL IONESCU

Regia: MIHAELA PANAINTE

Scenografia & costume: ERIKA CSEGÖLDI

Grafică video & univers sonor: SEBASTIAN HAMBURGER

Light Design: LUCIAN MOGA

***   ***   ***

Piesa de teatru este realizată după romanul „Contrabasul”, de Patrick Süskind, autorul celebrului roman ”Parfumul”, tradus în 47 de limbi, ecranizat în anul 2006 de Tom Twyker, cu Ben Whishaw şi Dustin Hoffman în rolurile principale.

Întreaga piesă este construită în jurul unui singur personaj, un contrabasist. Piesa este un monolog în care sunt prezentate, cu mult umor și ironie, percepțiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret aparent plictisit de meseria lui. Frustrările, neîmplinirile, visurile și dorințele sale intime sunt treptat dezvăluite prin intermediul obiectului neînsuflețit care îl însoțește și îl veghează pretutindeni – contrabasul, instrumentul muzical pe care îl iubește și îl urăște în același timp. Sentimentele sale se răsfrâng nu doar asupra contrabasului, ci și asupra compozitorilor cunoscuți, a femeii iubite și chiar a lui însuși, simțindu-se când un instrumentist central al orchestrei filarmonicii naționale, când un simplu funcționar lipsit de talent. Astfel, umorul subtil al personajului transformă ascultătorul într-un partener de dialog, lângă instrumentul neînsuflețit – Contrabasul.

Un spectacol deosebit, care-i oferă managerului-actor, Florin Gabriel Ionescu, oportunitatea de a-și demonstra calitățile actoricești pentru care a fost socotit o mare speranță a teatrului timișorean.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite