Suntem prezenți și pe

Divertisment

Florin Gabriel Ionescu, pe urmele lui Dustin Hoffman

Publicat cu

în

Recomandare culturală, pentru data de 3 martie 2020, ora 19.00. O nouă premieră la Teatrul de Vest Reșița, cu managerul, actorul Florin Gabriel Ionescu, în rol de one-man show.

„Contrabasul”

de Patrick SÜSKIND

Cu: FLORIN GABRIEL IONESCU

Regia: MIHAELA PANAINTE

Scenografia & costume: ERIKA CSEGÖLDI

Grafică video & univers sonor: SEBASTIAN HAMBURGER

Light Design: LUCIAN MOGA

***   ***   ***

Piesa de teatru este realizată după romanul „Contrabasul”, de Patrick Süskind, autorul celebrului roman ”Parfumul”, tradus în 47 de limbi, ecranizat în anul 2006 de Tom Twyker, cu Ben Whishaw şi Dustin Hoffman în rolurile principale.

Întreaga piesă este construită în jurul unui singur personaj, un contrabasist. Piesa este un monolog în care sunt prezentate, cu mult umor și ironie, percepțiile subiective referitoare la universul muzicii clasice ale unui interpret aparent plictisit de meseria lui. Frustrările, neîmplinirile, visurile și dorințele sale intime sunt treptat dezvăluite prin intermediul obiectului neînsuflețit care îl însoțește și îl veghează pretutindeni – contrabasul, instrumentul muzical pe care îl iubește și îl urăște în același timp. Sentimentele sale se răsfrâng nu doar asupra contrabasului, ci și asupra compozitorilor cunoscuți, a femeii iubite și chiar a lui însuși, simțindu-se când un instrumentist central al orchestrei filarmonicii naționale, când un simplu funcționar lipsit de talent. Astfel, umorul subtil al personajului transformă ascultătorul într-un partener de dialog, lângă instrumentul neînsuflețit – Contrabasul.

Un spectacol deosebit, care-i oferă managerului-actor, Florin Gabriel Ionescu, oportunitatea de a-și demonstra calitățile actoricești pentru care a fost socotit o mare speranță a teatrului timișorean.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate3 ore în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație5 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție8 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație17 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație19 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Socialo zi în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Cele mai citite