Focar COVID-19 într-o comună din Caraș-Severin?

Am fost sesizați azi la redacție de posibila existență a unui focar de coronavirus într-o comună din Caraș-Severin, după ce mai multe persoane din localitate care ar fi infectate cu temutul virus au fost transportate cu ambulanța la Reșița.

Agitație mare la acest sfârșit de săptămână în comuna Eftimie Murgu. Oamenii se tem că în localitate ar putea fi un focar de coronavirus. Ei ne-au sesizat că 5 persoane cu COVID-19 ar fi fost luate de ambulanță, sâmbătă, 25 iulie, și transportate la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aceasta după ce, undeva la mijlocul săptămânii, un bărbat din comună ar fi fost dus la spital tot după ce a fost confirmat pozitiv cu coronavirus.

„A fost o adevărată nebunie ieri! Au venit cu salvarea cu semnalele pornite. Te apuca și frica”, ne-a relatat un localnic. Printre persoanele transportate ieri la spital s-ar număra soția, nora și soacra bărbatului, dar și două persoane care necesită dializă. În total, localnicii din Eftimie Murgu vorbesc despre 6 consăteni de-ai lor posibil infectați cu coronavirus, însă purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Flavius Militaru, ne-a declarat astăzi că, în momentul de față, la Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt internate 4 persoane din comuna Eftimie Murgu diagnosticate cu COVID-19. Acesta a mai precizat că nu este vorba despre un focar COVID-19, deoarece nu se înregistrează 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Precizăm că, potrivit Primăriei Eftimie Murgu, comuna are aproximativ 1.950 de locuitori.

CITEȘTE ȘI: 26 iulie 2020: Caraș-Severinul a depășit pragul 200 la numărul cazurilor oficiale de COVID-19

În cele două spitale din Caraș-Severin care tratează pacienți cu COVID-19 sunt internate, în momentul de față, 56 de persoane confirmate pozitiv.

Sursă foto: adevarul.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite