Constantin Brabete, asociatul lui Sorin Simescu și administratorul SC Green Ecobauer SRL, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii într-un proces în care parte este și ANAF.
Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost transmis de către procurori, pentru aprobare, magistraților de la Tribunalul Caraș-Severin.
Green Ecobauer SRL este în faliment, fiind „celebra” firmă care a reușit să ridice un munte de gunoaie pe platforma de la vechea haldină de gunoi din Dealul Lupacului. Cu tolerarea și închiderea ochilor autorităților de mediu, care au făcut acest „cadou” urât mirositor reșițenilor.
Brabete recunoaște acuzațiile așa cum au fost ele formulate de către procurori și speră ca magistrații Tribunalului Caraș-Severin să aprobe acest acord, altfel procurorii vor fi obligați să întocmească rechizitoriu și să trimită dosarul în judecată, pe fond.
Constantin Brabete figurează ca acționar în 6 firme, însă doar la Green Ecobauer și la Super TOT Invest Construct SRL are și calitatea de administrator, în unele dintre aceste firme fiind asociat chiar cu Sorin Simescu, fost viceprimar PDL al Reșiței și coordonator al filialei județene Pro România, cel puțin până la preluarea conducerii de către deputatul Ion Mocioalcă.
În urma unei acțiuni din 2015 a polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dar și de la IGPR, IPJ Caraș-Severin transmitea: „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, o societate comercială din Reşiţa ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli privind operaţiuni fictive, respectiv facturi de la o societate comercială din Mediaş pentru transportul de deşeuri menajere de la o rampă de gunoi din Reşiţa la deponeul de deşeuri menajere nepericuloase. În realitate, aceste transporturi nu s-au efectuat, astfel că societatea din Reşiţa ar fi diminuat obligaţiile fiscale către bugetul de stat – taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit. De asemenea, în aceeaşi perioadă, firma din Mediaş ar fi recepţionat şi sortat gunoi menajer în cantităţi mai mici decât cele facturate şi înregistrate în contabilitate, folosind facturi fictive de vânzare marfă sau prestări servicii. Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu peste 200.000 de lei”.