Suntem prezenți și pe

Actualitate

Focar de COVID-19 la o școală din Reșița. Printre cazurile confirmate nu se află elevi

Publicat cu

în

La o săptămână de la debutul semestrului al doilea, Direcția de Sănătate Publică anunță apariția primului focar de COVID-19 într-o instituție de învățământ din Caraș-Severin. Este vorba despre Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fosta Școală Generală Nr. 6) din Reșița.

Focarul de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” a fost raportat în cursul zilei de ieri, după ce au fost confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus două cadre didactice și bibliotecara instituției de învățământ. Direcția de Sănătate Publică a demarat anchetele epidemiologice și se va efectua dezinfecția spațiilor din incinta unității de învățământ. Persoanele confirmate cu COVID-19 au fost izolate, iar contacții acestora vor fi monitorizați. Activitatea didactică nu este perturbată ca urmare a apariției acestor cazuri.

Școala Gimnazială „Mihai Peia”, la fel ca toate unitățile de învățământ din Reșița, funcționează în scenariul galben, care presupune prezența fizică la ore doar a elevilor din ciclul primar și a celor din clasa a VIII-a. În scenariul galben se mai află alte 96 de unități de învățământ din județ, în scenariul verde sunt 299, iar în scenariul roșu, 14, cu șase mai puține decât la sfârșitul săptămânii trecute. Au ieșit din scenariul roșu unitățile de învățământ din Ramna și din Vermeș.

În total, în Caraș-Severin sunt, în momentul de față, 11 focare active de COVID-19, cu 36 de cazuri. Opt dintre acestea sunt focare de tip familial. De asemenea, se mai înregistrează focare la Curtea de Conturi (patru cazuri) și la secția de volei a Clubului Sportiv Oțelu Roșu (trei cazuri).

DSP Caraș-Severin a raportat astăzi doar două cazuri noi de COVID-19. Incidența cazurilor la nivelul județului este de 0,98 la 1.000 de locuitori, iar în Reșița este de 1,75 la mie. În prezent, în județ sunt 396 de cazuri active de COVID-19. Dintre persoanele infectate cu coronavirus, 329 se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu și 67 sunt internate în spitale: 30 la Reșița, dintre care cinci sunt la Terapie Intensivă, 33 la Caransebeș (cinci la ATI) și patru la Oravița.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate5 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile7 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate8 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate9 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație10 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate14 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate17 ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică18 ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sporto zi în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turismo zi în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite