Focar de COVID-19 la o școală din Reșița. Printre cazurile confirmate nu se află elevi

La o săptămână de la debutul semestrului al doilea, Direcția de Sănătate Publică anunță apariția primului focar de COVID-19 într-o instituție de învățământ din Caraș-Severin. Este vorba despre Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fosta Școală Generală Nr. 6) din Reșița.

Focarul de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” a fost raportat în cursul zilei de ieri, după ce au fost confirmate pozitiv cu infecție cu coronavirus două cadre didactice și bibliotecara instituției de învățământ. Direcția de Sănătate Publică a demarat anchetele epidemiologice și se va efectua dezinfecția spațiilor din incinta unității de învățământ. Persoanele confirmate cu COVID-19 au fost izolate, iar contacții acestora vor fi monitorizați. Activitatea didactică nu este perturbată ca urmare a apariției acestor cazuri.

Școala Gimnazială „Mihai Peia”, la fel ca toate unitățile de învățământ din Reșița, funcționează în scenariul galben, care presupune prezența fizică la ore doar a elevilor din ciclul primar și a celor din clasa a VIII-a. În scenariul galben se mai află alte 96 de unități de învățământ din județ, în scenariul verde sunt 299, iar în scenariul roșu, 14, cu șase mai puține decât la sfârșitul săptămânii trecute. Au ieșit din scenariul roșu unitățile de învățământ din Ramna și din Vermeș.

În total, în Caraș-Severin sunt, în momentul de față, 11 focare active de COVID-19, cu 36 de cazuri. Opt dintre acestea sunt focare de tip familial. De asemenea, se mai înregistrează focare la Curtea de Conturi (patru cazuri) și la secția de volei a Clubului Sportiv Oțelu Roșu (trei cazuri).

DSP Caraș-Severin a raportat astăzi doar două cazuri noi de COVID-19. Incidența cazurilor la nivelul județului este de 0,98 la 1.000 de locuitori, iar în Reșița este de 1,75 la mie. În prezent, în județ sunt 396 de cazuri active de COVID-19. Dintre persoanele infectate cu coronavirus, 329 se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu și 67 sunt internate în spitale: 30 la Reșița, dintre care cinci sunt la Terapie Intensivă, 33 la Caransebeș (cinci la ATI) și patru la Oravița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite