Focare de COVID-19 în trei unități de învățământ din Caraș-Severin

În momentul de față, la nivelul unităților de învățământ din Caraș-Severin sunt 65 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. Cursurile față în față sunt suspendate la zece clase, iar în trei unități de învățământ, din Reșița, Caransebeș și Anina, Direcția de Sănătate Publică a declarat focare active.

Cel mai mare focar de COVID-19 este la clasa a XII-a A de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, unde au fost confirmați cu infecție cu coronavirus cinci elevi. Focarul a fost raportat astăzi, cursurile față în față au fost suspendate și a fost declanșată o anchetă epidemiologică. La aceeași unitate de învățământ, cursurile față în față sunt suspendate până la sfârșitul lunii, la alte trei clase, a VIII-a B, unde au fost confirmați cu infecție cu COVID-19 doi elevi și un cadru ddiactic, a II-a C Step by Step, un elev pozitiv, și la clasa a III-a B Step by Step, tot un elev pozitiv cu COVID-19. Celelalte două focare, mai vechi, sunt la Liceul „Mathias Hammer” din Anina (patru cazuri) și la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Caransebeș (trei cazuri), unde, de asemenea, au fost suspendate cursurile față în față.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, aceeași măsură, a suspendării cursurilor, este în vigoare și pentru: clasa a III-a A de Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița (un cadru didactic confirmat); clasa a II-a de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Bocșa (un cadru didactic confirmat); clasa a IV-a A de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă (un elev confirmat) și clasa I C de la Colegiul Național „Traian Doda” din Caransebeș  (un elev confirmat). În total, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt 65 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. 29 dintre acestea sunt în rândul elevilor și 36 în rândul personalului didactic sau nedidactic.

Săptămâna aceasta, 213 de unități de învățământ din Caraș-Severin funcționează în scenariul verde, 194 sunt în scenariul galben și două, ambele din comuna Vărădia, sunt în scenariul roșu.

Sursă foto: FB CNTLR – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available