Free Ocico – invitație la socializare și… altruism

 

Săptămâna Națională a Voluntariatului va fi marcată azi la Reșița prin organizarea, în Centrul Civic, de la ora 17.00, a unui eveniment prin care se dorește în principal încurajarea consumului responsabil.

 

Reșițenii care doresc să participe la Free Ocico pot aduce, la cafeneaua Time din centrul orașului, haine, cărți, plante, obiecte casnice, jucării, pantofi, etc., care nu le mai sunt de folos, dar care încă se prezintă în stare bună și ar putea fi folosite. „Participanții la Free Ocico vor putea pleca acasă cu «piese» pe care alții le-au adus şi care li se potrivesc, iar hainele colectate vor fi donate unui Charity Shop. Organizatorii pregătesc și o tombolă la care vor participa toți cei care aduc recuzite în cadrul evenimetului”, anunță Primăria Reșița.

 

Totodată, cei care iubesc lectura, „cărțile pe hârtie, palpabile” și cărora le place să discute despre cărți sunt invitați de reprezentanții municipalității la schimbul de cărți ce va avea loc în cadrul evenimentului care va începe la ora 17: „Cum facem schimb de cărți, simplu: aduci cel puțin o carte pe care ești dispus să o împrumuți sau să o donezi cuiva. Vorbim despre cărțile aduse, despre alte cărți, despre librării, lansări și evenimente”.

 

CITEȘTE ȘI: Săptămâna Națională a Voluntariatului. Tinerii din Reșița sunt așteptați la Free Ocico, workshopuri și ateliere de animație stradală

 

Activitatea de la Free Ocico este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetățenii din Reșița, dar mai ales – subliniază reprezentanții Primăriei – ca activitate de conștientizare cu privire la situația celor cu mai puține oportunități, de încurajare a consumului responsabil şi dezbatere cu privire la consumism şi cantitatea de lucruri (inclusiv haine) pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru că nu mai sunt „la modă”.

 

Organizatori ai evenimentelor organizate la Reșița în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului sunt Primăria municipiului, Centrul de Voluntariat Reșița și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available