Fundația Comunitară „Banatul Montan” pune comunitatea în mișcare! Banii strânși vor fi oferiți „Dar din Dar” familiilor nevoiașe

Pasionații de mișcare sunt invitați să facă o faptă bună și să vină în sprijinul a cel puțin 100 de familii nevoiașe din Caraș-Severin. Fundația Comunitară „Banatul Montan” a dat startul înscrierilor la „Comunitate în Mișcare 2020”, o campanie sportivă cu caracter umanitar ce se va desfășura în condiții cu totul speciale, impuse de pandemia de coronavirus.

„«Comunitate în Mișcare 2020» este o campanie sportivă online prin care promovăm un stil de viață sănătos, încurajând practicarea sportului și a mișcării de orice fel, chiar și în condiții de restricții, distanțare socială sau atunci când viața noastră nu se desfășoară conform planurilor și așteptărilor noastre. În același timp, este o campanie de strângere de fonduri întrucât împreună putem să oferim ajutor acolo unde este nevoie. Prin achitarea taxei de 50 de lei, participanții vor susține proiectul «Dar din Dar» al Asociației «Acasă în Banat»”, a declarat președintele Fundației Comunitare „Banatul Montan”, Răzvan Todor.

Înscrierile și plata taxei de participare se fac exclusiv online, până pe 20 septembrie, participanții având la dispoziție 5 săptămâni (până pe 30 septembrie) pentru a finaliza una din cele 3 probe: alergare – 50 km (afară sau pe bandă), înot – 20 km sau ciclism – 100 km (afară sau pe bicicletă statică). În momentul în care au îndeplinit proba pentru care au optat, participanții vor trebui să trimită un email la adresa: contact@fundatiacomunitarabanatulmontan.ro, care să conțină un printscreen din aplicația cu ajutorul căreia a fost urmărită activitatea. „Acest eveniment nu este o cursă competitivă pentru că, desfășurându-se virtual, nici nu este posibilă întocmirea unui clasament în mod onest și corect. Nu este important cine ajunge primul. Important este ca toți participanții să își găsească motivația de a merge până la capăt și de a finaliza cu succes proba la care s-au înscris”, transmit organizatorii.

Totuși, vor fi puse în joc și o serie de premii simbolice. Astfel, toți participanții vor primi Medalie virtuală de Finisher în momentul finalizării probei alese, cei care reușesc să finalizeze două probe vor primi tricoul oficial al evenimentului, iar participanții care finalizează toate cele trei probe vor primi, pe lângă tricoul oficial, și o înscriere gratuită la cea de a VI-a ediție a concursului „AlerGând la Pădure”.

Pe lângă toate acestea, vor avea cu toții satisfacția de a fi susținut o cauză umanitară. La ediția din acest an este vorba despre campania umanitară „Dar din Dar” a Asociației „Acasă în Banat”. „Acest proiect este cadoul pe care familiile greu încercate în această perioadă îl primesc necondiționat. Este puterea comunității de a face bine și de a ne aduna, împreună, pentru a-i sprijini pe cei care sunt acum în situații dificile. Cu ajutorul voluntarilor asociației vom achiziționa, vom pregăti și vom distribui cel puțin 100 de pachete cu alimente, jucării, produse de igienă și îmbrăcăminte pentru 100 de familii din județul Caraș-Severin, pe perioada iernii”, informează președintele Asociației „Acasă în Banat”, Radu Trifan.

Proiectul „Dar din Dar” se va derula în perioada 18 octombrie 2020 – 15 februarie 2021 și se adresează familiilor defavorizate din mediul rural (bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu handicap, persoane afectate de boli cronice, familii monoparentale) care au fost afectate de criza COVID-19. „În această perioadă, acestor categorii de persoane le-au scăzut în mod semnificativ veniturile prin pierderea locurilor de muncă sau a  veniturilor din munci informale. De asemenea, acești oameni sunt afectați de creșterea galopantă a prețurilor produselor de bază în magazinele sătești sau a medicamentelor și, dacă nu intervenim în sprijinul lor, riscă să intre într-o zonă de sărăcie extremă. Finanțarea acestui proiect ne va permite să ajutăm un număr cât mai mare de familii. Dorim să adaptăm pachetele în funcție de numărul membrilor astfel încât să ajungem efectiv la un număr de aproximativ 300 de beneficiari”, a mai precizat Radu Trifan.

Proiectul poate fi susținut și prin donații. Acestea pot fi făcute online la următoarea adresă: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/dar-din-dar-donatie/?fbclid=IwAR22KO1emWn0odL50dafYyILUo8BDxx5aA_NQZaUInI0BPczK7QgUhjbrFs.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite