Primăria Forotic se ferește să acrediteze jurnaliști și se jură că nu a cumpărat niciun Duster

În urma articolului, publicat cu dovezile din SEAP, în care informam că „Triunghiul Bermudelor” s-a mutat la Forotic, un autoturism care apare achiziționat pe SEAP nefiind de găsit, Primăria Forotic ne-a transmis următorul punct de vedere:

„Avand in vedere articolul «Primarul care a achizilionat un autoturism numai pe hârtie» aparut in data de 26.08.2020 in cadrul publicatiei online resita.ro, Primaria Comunei Forotic face urmatoarele precizari:
– ln data de 19.02.2018 a fost atribuita in cadrul SEAP achizitia directa cu numarul «DA15631800».
– ln urma atribuirii achizitiei in cadrul platformei SEAP, in vederea achizitionarii produsului Primaria Comunei Forotic urma sa incheie un contract de vanzare cumparare cu operatorul economic SC AUTO GRUP SRL.
– ln perioada in care se desfasurau formalitatile de inchiere a contractului si de emitere a comenzii ferme privind livrarea autoturismului, formalitati care depindeau de procedurile interne ala uzinei Dacia Pitesti si ale reprezentantei SC AUTO GRUP SRL, la nivelul UAT Forotic a fost constatata necesitatea de a se interveni la anumite obiective de pe raza UAT in vederea realizarii reparatiilor curente sau amenajarii anumitor zone de pe raza UAT.
– ln acest sens la nivelul Primariei Comunei Forotic a fost luata decizia prioritizarii sumelor de bani pentru satisfacerea necesitatilor ce nu pot suporta amanare si amanarea achizitonarii autoturismului pentru momentul in care bugetul permitea cumpararea acestuia.
– Astfel, a fost luata decizia de a se renunta la achizitionarea autotursimului Dacia, in acest sens fiind informata societatea SC AUTO GRUP SRl, Primaria Comunei Forotic transmitandu-le faptul ca nu se mai poate semna contractual de vanzare cumparare si nici nu se mai poate emite comanda ferma de livrare. SC AUTO GRUP SRL intelegand si acceptand situatia expusa de catre Primaria Comunei Forotic.

Precizam faptul ca autoturismul Dacia ce face obiectul achzitiei prezentate in cadrul articolului «Primarul care a achizitionat un autoturism numai pe hartie» nu a fost cumparat de catre Primaria Comunei Forotic, pentru acest autoturism nu a fost incheiat niciun contract de vanzare cumparare, nu a fost emisa nicio factura si nu a fost realizata nicio plata de catre Primaria Comunei Forotic. Mentionam faptul ca in perioada respectiva functionalitatea sistemului SEAP nu permitea anularea unei achizitii directe atribuite.
De asemenea, mentionam ca in perioada 2016-2020 Primaria Comunei Forotic nu a cumparat sau achitat achiztia pentru niciun tip autoturism, singurul autoturism detinut fiind autotursimul VW Passat, achzitionat inainte de anul 2016.
ln sprijinul celor afirmate si in a argumenta faptul ca Primaria Comunei Forotic nu a cumparat sau achitat niciun autotursim se pot verifica informatiile contabile ale Primarie Comunei Forotic.
Consideram ca subiectul prezentat in articolul «Primarul care a achizilionat un autoturism numai pe hârtie» putea sa fie clarificat prin solicitarea unui punct de vedere din partea Primarie Comunei Forotic sau prin permiterea accesului la anumite documente relevante in acest sens.
ln urma discutiei cu reprezentantul SC AUTO GRUP SRL ne-a fost comunicat de catre acesta ca a fost contactat de catre autorul articolului, anterior publicarii. Reprezentantul SC AUTO GRUP SRL a transmis autorului articolului situatia reala existenta si anume faptul ca pentru respectivul autotursim nu a mai fost incheiat niciun contract de vanzare cumparare, nu a fost emisa nicio factura si nu a fost realizata nicio plata. ln acest sens va prezentam adresa transmisa catre Primaria Comunei Forotic de catre SC AUTO GRUP SRL”.

Facem și noi precizarea că reprezentantul Autogrup, într-o discuție telefonică înregistrată, ne-a declarat că autoturismul a fost doar ridicat de la Autogrup Reșița și că achiziția s-a făcut direct cu uzina de la Mioveni, nicidecum cele explicate de Primăria Forotic mai sus!

Și mai facem precizarea că unele publicații au cerut Primăriei Forotic acreditarea de jurnaliști la Primărie, solicitare refuzată. Probabil dacă Primăria ar fi avut jurnaliști acreditați acolo, informațiile ar fi fost ceva mai rapide și mai clare!

Cât privește achiziția, dacă ea nu a avut loc, atunci Primăria Forotic trebuie să se adreseze Autorității pentru Agenda Digitală a României să elimine achiziția din sistemul electronic sau să anunțe anularea ei, nicidecum publicației resita.ro.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite