Handbaliştii reşiţeni, debut complicat în noua ediție de campionat. Butulija: „O să fie un pic ciudat”

Handbalul românesc revine la viaţă în luna septembrie! Aşa au decis la începutul acestei săptămâni membrii Consiliului de Administraţie al FRH.

În prima jumătate a lunii septembrie sunt programate partidele din Cupa României şi turneele de promovare, atât la feminin, cât şi la masculin. Noul sezon al Ligii Zimbrilor va începe la mijlocul lunii viitoare: între 15 şi 17 septembrie sunt programate primele trei etape, care se vor desfăşura sub formă de turneu la Sfântu Gheorghe. Primele adversare ale formaţiei CSM Reşiţa vor fi, în ordine, CSM Focşani, CSM Bucureşti şi HC Dobrogea Sud Constanţa. Actualul format al competiţiei aduce o serie de prevederi ciudate, spune antrenorul Bojan Butulija, care speră ca elevii săi să se adapteze cât mai repede la noua conjunctură.

„În această perioadă facem antrenamente zilnice și încercăm să perfectăm niște meciuri amicale, ceea ce până acum s-a dovedit să fie destul de dificil de organizat. Dacă totul o să fie în regulă, o să începem pe 15 septembrie. Vom juca primele trei etape în zilele de 15, 16 și 17, cu Focșani, CSM București și Constanța. Este greu să ne dăm seama la ce nivel se află băieții, doar dacă am avea meciuri amicale, dar este foarte greu să găsim adversari în această perioadă. Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea campionatului. Încercăm să ne pregătim cât mai bine, chiar dacă nu avem meciuri amicale. O să fie un pic ciudat. În mod normal ar fi trebuit să avem între 6 şi 8 jocuri de pregătire înainte de startul campionatului.

La meciuri trebuie să respectăm o serie de măsuri: nu avem voie să ne schimbăm în vestiar, să venim direct echipați de meci, la pauză nu intrăm în vestiare, ci vom sta în colțul terenului, doar antrenorul nu poartă mască în timpul jocului, în rest handbaliștii care sunt pe bancă vor purta măști în permanență. Unele sunt dificile și ciudate, dar nu vreau să comentez despre asta. Pentru perioada următoare avem și doi jucători indisponibili. Este vorba despre Paul Simulescu, cel care a fost operat de apendicită, și Eric Bărbuș, cel care a suferit o entorsă la gleznă. În rest suntem bine, sănătoși, ne antrenăm bine și o să fim pregătiți să abordăm noua ediție de campionat”, a declarat Bojan Butulija, antrenorul echipei CSM Reşiţa.

În sezonul 2020-2021, Liga Zimbrilor are la start 16 echipe, deoarece la finele campionatului trecut nu a fost retrogradată nicio formaţie din primul eşalon.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite