Suntem prezenți și pe

Sport

Handbaliştii reşiţeni, debut complicat în noua ediție de campionat. Butulija: „O să fie un pic ciudat”

Publicat cu

în

Handbalul românesc revine la viaţă în luna septembrie! Aşa au decis la începutul acestei săptămâni membrii Consiliului de Administraţie al FRH.

În prima jumătate a lunii septembrie sunt programate partidele din Cupa României şi turneele de promovare, atât la feminin, cât şi la masculin. Noul sezon al Ligii Zimbrilor va începe la mijlocul lunii viitoare: între 15 şi 17 septembrie sunt programate primele trei etape, care se vor desfăşura sub formă de turneu la Sfântu Gheorghe. Primele adversare ale formaţiei CSM Reşiţa vor fi, în ordine, CSM Focşani, CSM Bucureşti şi HC Dobrogea Sud Constanţa. Actualul format al competiţiei aduce o serie de prevederi ciudate, spune antrenorul Bojan Butulija, care speră ca elevii săi să se adapteze cât mai repede la noua conjunctură.

„În această perioadă facem antrenamente zilnice și încercăm să perfectăm niște meciuri amicale, ceea ce până acum s-a dovedit să fie destul de dificil de organizat. Dacă totul o să fie în regulă, o să începem pe 15 septembrie. Vom juca primele trei etape în zilele de 15, 16 și 17, cu Focșani, CSM București și Constanța. Este greu să ne dăm seama la ce nivel se află băieții, doar dacă am avea meciuri amicale, dar este foarte greu să găsim adversari în această perioadă. Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea campionatului. Încercăm să ne pregătim cât mai bine, chiar dacă nu avem meciuri amicale. O să fie un pic ciudat. În mod normal ar fi trebuit să avem între 6 şi 8 jocuri de pregătire înainte de startul campionatului.

La meciuri trebuie să respectăm o serie de măsuri: nu avem voie să ne schimbăm în vestiar, să venim direct echipați de meci, la pauză nu intrăm în vestiare, ci vom sta în colțul terenului, doar antrenorul nu poartă mască în timpul jocului, în rest handbaliștii care sunt pe bancă vor purta măști în permanență. Unele sunt dificile și ciudate, dar nu vreau să comentez despre asta. Pentru perioada următoare avem și doi jucători indisponibili. Este vorba despre Paul Simulescu, cel care a fost operat de apendicită, și Eric Bărbuș, cel care a suferit o entorsă la gleznă. În rest suntem bine, sănătoși, ne antrenăm bine și o să fim pregătiți să abordăm noua ediție de campionat”, a declarat Bojan Butulija, antrenorul echipei CSM Reşiţa.

În sezonul 2020-2021, Liga Zimbrilor are la start 16 echipe, deoarece la finele campionatului trecut nu a fost retrogradată nicio formaţie din primul eşalon.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate10 ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile11 ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate12 ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate14 ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație15 ore în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate19 ore în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitate22 de ore în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Politică23 de ore în urmă

ȚEAPĂ. La împărțirea cașcavalului din ATOP, opoziția „unită” din CJ Caraș-Severin a propus trei candidați pe singurul loc oferit de liberali!

Sport2 zile în urmă

Alin Minteuan, după o nouă înfrângere: „Trebuie să recunoaștem că atâta putem în acest moment”

Turism2 zile în urmă

Cele mai lungi chei din țară se află în Caraș-Severin. „Zecile de cascade și sutele de peșteri și avene nu sunt întâmplătoare”

Cele mai citite