Gabriel Știka, dat afară de la șefia Apelor Române. Omul lui Hurduzeu a fost prins la volan cu permisul suspendat

 

Doar șase luni a reușit pesedistul Gabriel Știka să ocupe funcția de director general general al Administrației Naționale Apele Române. Ministrul Tanczos Barna a anunțat ieri că îl schimbă din funcție, după ce s-a aflat că a fost prins de poliție conducând mașina cu permisul suspendat.

 

De luni, 29 august, Gabriel Știka nu va mai conduce Apele Române. Schimbarea din funcția de director general i se trage de la un articol apărut ieri în g4media.ro, care a dezvăluit, citând zurse judiciare, că lui Știka i s-ar fi deschis dosar penal după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat. S-a întâmplat în noaptea de joi, 11 august, în județul Tulcea, au trecut de atunci două săptămâni și a fost nevoie ca presa să spună lucrurilor pe nume pentru ca șefii lui Știka să ia măsuri.

 

Contactat ieri de g4media.ro, Gabriel Știka a confirmat că a fost oprit în trafic în noaptea de 11 august, dar a evitat să spună dacă avea permisul suspendat la acel moment. Știka a spus doar că a mai fost oprit în trafic cu ceva timp în urmă, dar că avocatul său a contestat procesul verbal. Întrebat dacă i s-a deschis dosar penal, directorul de la Apele Române a răspuns: „Nu am această informație”. Apoi a invocat legătura telefonică slabă și nu a mai răspuns la apeluri.

 

După apariția articolului, primul care a reacționat a fost șeful de partid al lui Știka, Marcel Ciolacu, care a declarat că acesta „o să fie schimbat imediat” din funcție. La scurt timp, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a transmis un comunicat: „Administrația Națională «Apele Române» va avea începând de luni un nou Director General. «Am avut astăzi o discuție cu Directorul General al Administrației Naționale Apele Române, domnul Gabriel Francisc Știka, despre incidentul în care acesta a fost implicat în data de 11 august 2022. Astfel, în urma discuției, am decis ca începând de luni Apele Române să fie conduse de domnul Sorin Lucaci», a declarat Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor.” 

 

Pe vremuri viceprimar PSD la Oțelu Roșu, Gabriel Știka a fost pus în ianuarie 2018, de președintele de atunci al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la conducerea Direcției de Drumuri Județene. Până la alegerile din septembrie 2020 și-a făcut datoria față de partid, deci și față de firmele abonate la lucrările de reparații de drumuri județene, astfel că, după ce a fost forțat de noul președinte CJ Romeo Dunca să demisioneze, în scurt timp s-a trezit promovat la București. Mai precis, după intrarea PSD la guvernare, Gabriel Știka a fost propunerea președintelui PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, pentru funcția de director general al Apelor Române. Vicepremierul și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu nu putea să nu-i facă hatârul prietenului său Hurduzeu, așa că Știka a avut susținerea potrivită pentru a fi numit la șefia Apelor, după ce-și demonstrase abilitățile (politice) pe drumurile județene.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite