Galeria Agora din Reșița va fi readusă la viață. Au început lucrările de reabilitare și modernizare

 

Intrat anul trecut în patrimoniul Primăriei Reșița, spațiul de la parterul blocului nr. 8 de pe Bulevardul Republicii în care de peste 40 de ani funcționează galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România – Agora – va trece printr-un amplu proces de reabilitare.

 

Lucrările de reabilitare a Galeriei de artă Agora au început ieri, 15 ianuarie, și, după demolarea vechilor structuri, va urma renovarea, modernizarea și reamenajarea spațiilor.

 

„Primăria Reșița a reușit anul trecut să rezolve situația juridică a Galeriei Agora. Aceasta a fost intabulată în proprietatea Municipiului Reșița și acum am demarat lucrările de reabilitare și modernizare. Primul pas este demolarea structurilor ce au o vechime de câteva zeci de ani și, apoi, urmează amenajarea propriu-zisă, la standarde actuale, arhitectul Dan Purice urmând să realizeze pro bono proiectul de reabilitare. Avem în vedere și o posibilă extindere în zona care în trecut era utilizată ca depozit și în cea din față, unde a funcționat un magazin, astfel încât spațiile expoziționale să fie mai ample și mai generoase”, a declarat Dorinel Hotnogu, consilier al primarului pe probleme culturale.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei Reșița, finalizarea lucrărilor este estimată pentru toamna acestui an. „Sperăm ca sezonul expozițional de toamnă să ne găsească cu lucrările finalizate, să pulseze din nou inima artistică a orașului într-o Galerie Agora cu o nouă înfățișare și cu un suflu nou”, a precizat Dorinel Hotnogu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available