Gazon perfect pentru CSM Reșița! Sărbătorit de rosso-neri cu 3-2, la inaugurare

Revenirea rosso-nerilor pe terenul mare din Valea Domanului s-a dovedit a fi de bun augur. Gazonul reabilitat în această vară a fost inaugurat printr-un joc amical, disputat de CSM Reşiţa contra Pandurilor din Târgu Jiu.

Scorul a fost deschis de oaspeţi prin Velcotă, dar rosso-nerii au revenit până la pauză şi au încheiat repriza în avantaj, scor 2 la 1, prin golurile marcate de Dumitraș şi Danci. În partea a doua a jocului, elevii lui Alex Pelici au mai marcat o dată, prin Astafei, iar Pandurii au replicat prin golul belgianului Martin Remacle, meciul încheindu-se cu scorul de 3 la 2 în favoarea formaţiei reşiţene. Un test util, a apreciat la final antrenorul Alex Pelici.

„Un joc bun de pregătire, pot spune că suntem în grafic. E îmbucurător faptul că am reuşit să marcăm de trei ori şi să ne creăm destule alte situaţii de a înscrie. E supărător că am luat două goluri pe nişte naivităţi, în momente în care conduceam jocul, la fel ca în meciul cu Ripensia. Avem nevoie în continuare de mai multă luciditate la finalizare, şi avem nevoie de un fundaş central; sperăm ca Vasiu să-şi revină cât mai repede. Nu putem să stăm doar în cei doi pe care îi avem acum, pentru că au jucat aproape toate minutele, şi la ei se simte cel mai tare starea de oboseală. Mai avem săptămâna viitoare un test, cu FC Universitatea Craiova, la Severin, meci care ne va arăta ceea ce am făcut pe parcursul unei luni de zile. Va fi un joc care ne va arăta ceea ce am îmbunătățit și unde mai avem de lucrat.

Referitor la acest aspect, știu ce înseamnă fotbalul în Reșița. Sunt conștient că trebuie să obțin rezultate și doar rezultatele mă vor ține aici. Nu este nevoie să-mi amintească nimeni acest lucru. În primul rând trebuie să formăm o echipă, lucrăm deja de o lună de zile și pot spune că jucătorii sunt la un nivel bun cu pregătirea fizică. De acum trebuie să punem la punct aspectele tehnice și tactice. Sunt foarte mulțumit de teren, gazonul arată impecabil și sperăm să ne ridicăm ca joc la nivelul terenului. Este un gazon care ne permite să facem posesie, cred că acest lucru s-a și văzut în primele 60 de minute. Ei s-au apărat şi au jucat mai mult tranziţie, noi am fost nevoiţi să construim, şi în multe momente am reuşit să o facem bine. Trebuie să fim un pic mai atenți pe faza de apărare și pe fazele de contraatac ale adversarilor”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

„A fost un meci util, până la urmă este important ca Alex Pelici să găsească un prim 11 ideal. Pandurii au venit să joace fotbal, chiar dacă veneau direct de pe drum. Au jucat deschis, şi a fost un joc frumos, cu multe goluri. La noi se vede că mai avem unele lucruri de pus la punct și până pe data de 5 septembrie sper ca totul să fie în regulă”, a declarat la rândul său preşedintele Cristian Bobar.

Acesta a fost cel de al 6-lea amical al formaţiei din Valea Domanului. Săptămâna viitoare, în data de 21 august, CSM Reșița va disputa la Severin returul dublei amicale cu FCU Craiova.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite