Generalul Nicolae Ciucă – premierul desemnat de Klaus Iohannis, la propunerea PNL

 

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat astăzi pentru funcția de prim-ministru pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă.

 

Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis la scurt timp după încheierea consultărilor de azi de la Cotroceni cu reprezentanții partidele parlamentare – PNL, PSD, UDMR, USR, AUR și cu Grupul minorităților.

 

„Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie. Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care-i preocupă și pe români. Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc. Este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. Mi-a fost propus un candidat în persoana domnului Nicolae Ciucă. Analizând întreaga situație, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

Premierul desemnat a anunțat că va iniția numaidecât negocierile cu partidele parlamentare, „cu forțele politice responsabile”, pentru a forma un cabinet care să primească girul majorității deputaților și senatorilor: „Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată fi aprobat în Parlament”.

 

Înaintea consultărilor de la Cotroceni, Nicolae Ciucă fusese votat cu unanimitate de voturi ca propunere pentru funcția de prim-ministru de către membrii Biroului Politic Național al PNL. „Este o propunere pe care eu am făcut-o în BPN, care a venit pentru a debloca această criză politică. Este mai important să facem politică pentru români și să avem un guvern cu puteri depline”, e explicat președintele PNL Florin Cîțu cum s-a ajuns să nu fie el propunerea liberalilor pentru formarea unui guvern în jurul PNL.

 

Generalul în rezervă Nicolae Ciucă a fost ministrul Apărării Naționale în Guvernul Orban, apoi o scurtă perioadă premier interimar, iar în prezent este ministrul Apărării în Guvernul Cîțu.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite