Gest lăudabil al unui turist din Galați. A găsit un portofel și l-a predat polițiștilor din Băile Herculane

 

Portofelul a fost găsit în apropierea unui hotel din Băile Herculane și va fi returnat proprietarului. Acesta este un bărbat din județul Ilfov care și-a petrecut minivacanța de Paște în stațiunea de pe Valea Cernei.

 

La începutul acestei săptămâni, la sediul Poliției Stațiunii Băile Herculane s-a prezentat un bărbat din județul Galați care a predat polițiștilor un portofel cu documente personale și carduri bancare pe care îl găsise în zona unui hotel din stațiune. În baza actelor din portofel, oamenii legii l-au identificat pe proprietar, un bărbat din județul Ilfov, urmând ca în cel mai scurt timp acestuia să îi fie trimise bunurile.

 

Într-o lume normală, gestul gălățeanului ar fi fost ceva firesc, departe de a putea deveni o știre de presă. Pe de altă parte, nu știm ce s-ar fi întâmplat dacă în portmoneu s-ar fi aflat nu carduri bancare, ci bani cash.

 

„Felicitări cetățeanului care a procedat corect și a predat bunurile găsite. Încurajăm aceste gesturi civice, de bună credință și responsabilitate socială, care reprezintă în același timp și o obligație legală pentru toată lumea”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin.

 

Aceștia reamintesc faptul că bunurile găsite trebuie predate autorităților sau returnate celor care le-au pierdut în maximum zece zile, în caz contrar cel care le-a găsit riscă pedeapsa cu închisoare de la o lună la trei luni sau amendă. „Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de zece zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”, precizează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

 

Sursă foto: Poliția Română (arhivă)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available