Gest revoltător. Statuia Preacuratei Fecioare Maria din curtea Bisericii Greco-Catolice de la Doman a fost incendiată

 

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru distrugere și îi caută pe cei care au vandalizat, săptămâna trecută, statuia din curtea Bisericii Greco-Catolice de la Doman. Pe de altă parte, reprezentanții lăcașului de cult fac un apel la oamenii cu suflet mare să pună mână de la mână pentru a achiziționa o altă statuie.

 

Faptul că statuia din curtea Bisericii Greco-Catolice de la Doman a fost distrusă a fost descoperit zilele trecute, de către credincioșii veniți la lăcașul de cult. În apropierea acesteia se afla o sticlă care este posibil să fi fost folosită la incendierea statuii. „Cu tristețe în suflet, dorim să vă aducem la cunoștință că persoane rămase încă necunoscute au incendiat statuia Preacuratei Fecioare Maria din grota care se afla în perimetrul bisericii noastre. La început s-a crezut ca este vorba de un accident nefericit, dar s-a descoperit lângă grotă o sticlă care emana miros de combustibil”, transmit reprezentanții bisericii.

 

Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată cu privire la cele întâmplate. Oamenii legii au ridicat probe de la fața locului, au deschis un dosar penal pentru distrugere și încearcă să îi identifice pe făptași.

 

Reprezentanții lăcașului de cult mai anunță că vor organiza o colectă pentru a strânge fondurile necesare achiziționării unei noi statui până pe 20 iulie, dată la care este celebrat hramul bisericii. Cei care doresc să contribuie pot anunța printr-un mesaj privat pe pagina de socializare a Parohiei Greco-Catolice Doman.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available