Timp și contratimp în Centrul Civic al Reșiței. Ia românească și brâul bănățean au fost, din nou, sărbătorite de reșițeni [FOTO]

 

După un an de pauză, generată de pandemia de COVID-19, evenimentul dedicat promovării iei românești și brâului bănățean a adunat, din nou, în Centrul Civic al Reșiței numeroși iubitori ai portului și dansului popular.

 

Deși a fost organizat în format restrâns, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, evenimentul de promovare a iei românești și a brâului bănățean, ajuns, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, a atras în Piața 1 Decembrie 1918 din Reșița cărășeni de toate vârstele care au asistat la spectacolul oferit de ansamblurile „Bârzava” din Reșița, „Junii gugulani” din Caransebeș, „Hora Carașului” din Oravița și cel al Alianței Pensionarilor din Moldova Nouă. La final, cu toții, dansatori și spectatori, s-au prins în brâu, un dans specific Banatului Montan, cu o tehnică aparte: față de melodia care se cântă pe timp, se joacă pe contratimp.

 

Ediția din acest an a evenimentului a fost cuprinsă în calendarul de manifestări „Reșița 250”, dedicate aniversării unui sfert de secol de industrie pe aceste meleaguri.

 

 

Surse foto: Facebook – Betyna Stefania, Dorina Enuica Tima

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite