„Hai la Rudăria!” – Se caută voluntari pentru amenajarea traseului turistic al celor 22 de mori de apă

 

După ce, în luna mai, au defrișat și au igienizat zona din preajma morilor de apă situate în interiorul localității, voluntarii sunt așteptați, din nou, la Eftimie Murgu pentru etapa a doua a proiectului „Hai la Rudăria!”, derulat de Asociația „Acasă în Banat”.

 

Etapa a doua a proiectului „Hai la Rudăria!” se va derula în weekendul 30 iulie-1 august, iar toți cei care doresc să dea o mână de ajutor la amenajarea traseului turistic ce cuprinde cele 22 de mori situate de-a lungul satului sunt așteptați să se înscrie completând formularul: https://forms.gle/CQRsC9TG5YNVMdj59.

 

Dragi voluntari, prieteni, pasionați de morile de apă și de fapte bune. Ne bucurăm să vă anunțăm că în weekendul 30 iulie-1 august 2021 facem din nou echipă. Avem nevoie de forțe proaspete pentru reparații și lucrări de amenajare propriu-zisă a traseului celor 22 mori de apă”, transmit organizatorii, care speră să mobilizeze cel puțin la fel de mulți voluntari ca în prima etapă.

 

În cadrul primei etape, ce s-a desfășurat în perioada 14-16 mai, 200 de voluntari din întreaga țară au pregătit terenul pentru viitorul traseu al morilor de apă: au făcut curat în albia râului, pe canalele de apă, dar și în jurul morilor, au tratat lemnul la 11 dintre morile de apă și au vopsit podețele. „Mobilizarea a fost una impresionantă și am reușit să depășim toate obiectivele: peste 1.000 de saci de gunoi colectați și multe alte remorci pline cu deșeuri mari; curățenie temeinică la toate cele 22 de mori și împrejurul lor, incluzând defrișarea vegetației sălbăticite din arealul lor; curățarea de deșeuri a celor două canale de aducțiune principale – ierugi – pe circa patru kilometri fiecare; igienizarea și tratarea lemnului la 11 mori, la care se adaugă alte activități: văruirea de copaci pe viitorul traseu turistic, construirea de băncuțe și mese turistice și altele”, a declarat prșeedintele Asociației „Acasă în Banat”, Radu Trifan.

 

 

Proiectul „Hai la Rudăria!” este finanțat de Fundația Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul „Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite