Handbaliştii rosso-neri n-au jucat niciun amical. Bojan Butulija: „Eu am vrut să joc, dar am înţeles că nu e voie. Nu vrem să păcălim pe nimeni”

De la 2 iulie, data la care au reluat pregătirile, handbaliştii de la CSM Reşiţa au efectuat doar antrenamente, partidele amicale cuprinse în programul precompetiţional fiind anulate din cauza pandemiei.

În aceeaşi situaţie se află aproape toate formaţiile româneşti, deoarece protocolul medical pentru jocuri e greu de respectat. Nimeni nu vrea să rişte, spune Bojan Butulija, antrenorul Reşiţei.

„Ne pregătim atât la sala de forţă, cât şi în Polivalentă, cu mingea, şi aşteptăm deciziile: ce avem voie, ce nu avem voie, dacă jucăm sau nu jucăm. Au picat şi meciurile amicale pe care le aveam în program. Ar fi trebuit să începem după două săptămâni de antrenament cu două meciuri mai uşoare, contra unei echipe din Liga a II-a. Apoi, aveam programate două partide cu Timişoara, în zilele de 24 şi 25 iulie. De asemenea, programasem două meciuri amicale cu maghiarii de la Oroshaza, dar m-a sunat antrenorul lor, care este prietenul meu, şi m-a anunţat că partidele au fost anulate de ei, din cauza situaţiei cu virusul COVID. Din păcate, nu am reuşit să concretizăm nimic din acest plan, pentru că e o situaţie foarte complicată, trebuie făcute teste, iar testele costă. În plus, nici nu prea avem voie, iar noi nu vrem să păcălim pe nimeni.

Legea spune că inclusiv la antrenament trebuie să fim două grupe de câte 10; atunci, chiar dacă toţi avem testul COVID, cum am putea juca un amical, când pe fiecare bancă tehnică se află aproape 20 de persoane? Înseamnă că în sală am fi cel puţin 40 de persoane, plus arbitrii. Sincer, nu ştiu ce să vă spun. Între noi, am mai lucrat 3 contra 3 sau 4 contra 4, precum şi puţină tactică, lucruri pe care putem să le pregătim în aceste condiţii. Sperăm să jucăm totuşi câteva amicale înaintea începerii campionatului, dar, dacă nu se va putea, asta este”, a declarat Bojan Butulija.

Principalul de pe banca tehnică a CSM-ului şi-a serbat recent şi ziua de naştere: la 23 iulie, Bojan a împlinit 41 de ani. De dorit, îşi doreşte în primul rând sănătate.

„Nu mă uit prea departe în viitor. Îmi propun să trăiesc clipa, să fiu fericit în fiecare zi şi să îi fac fericiţi şi pe oamenii de lângă mine, adică în primul rând familia. Îmi doresc să fiu sănătos, pentru că dacă eşti sănătos poţi să faci orice. În plan profesional, doresc ca noi, ca echipă, să mergem la maximul capacităţilor nostre şi să vedem unde ne situăm atunci când dăm tot ce putem. În orice caz, nu vreau să mai primim un cadou, aşa cum am primit anul ăsta. Vreau să arătăm că noi merităm să fim acolo unde ne dorim”, a mai spus Bojan Butulija.

După patru luni fără meciuri de handbal, gruparea din Turda e cea care a spart, în sfârşit, gheaţa: în weekend, Potaissa a găzduit un triunghiular amical la care au mai participat Minaur Baia Mare şi CSM Vaslui. Acestea au fost primele jocuri „la vedere”. Neoficial, se pare că au mai avut loc câteva partide, însă cu uşile închise, deoarece participantele nu au fost în deplină legalitate cu măsurile anti-COVID.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite