În Caraș-Severin, bolnavii cu COVID-19 provin din 18 localități

După o săptămână întreagă în care nu a fost zi fără cel puțin un caz nou de COVID-19 în Caraș-Severin, astăzi nu a fost raportată nicio nouă îmbolnăvire. Este un bun moment să trecem în revistă localitățile din Caraș-Severin din care provin persoanele confirmate pozitiv care, în momentul de față, sunt internate în spital sau se află în izolare la domiciliu.

Potrivit datelor furnizate astăzi de Direcția de Sănătate Publică, în momentul de față cele mai multe cazuri active de infecție cu coronavirus sunt în Caransebeș. Este vorba, în total, despre 20 de persoane, dintre care 12 sunt internate la Spitalul Municipal de Urgență din localitate, iar 8 se află în autoizolare la domiciliu. În Reșița sunt 16 cazuri de persoane confirmate care încă nu au fost declarate vindecate: 10 sunt în spital și 6 în izolare la domiciliu. La Spitalul Județean de Urgență Reșița mai sunt internați, în prezent, câte 3 pacienți confirmați cu COVID-19 din Oravița, Dognecea, Bocșa și Eftimie Murgu și câte unul din Șoșdea, Ramna și Fizeș. Iar la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș sunt internați, pe lângă cei 12 pacienți din localitate, alți 5 din Iaz, câte 2 din Var și Păltiniș și câte un pacient din Mehadia, Bocșa, Teregova, Constantin Daicoviciu, Obreja și Cornuțel.

În total, în cele două spitale din Caraș-Severin care tratează pacienți cu COVID-19, cele din Reșița și Caransebeș, sunt ocupate 46 dintre cele 100 de locuri rezervate pentru astfel de pacienți.

La nivel național, astăzi au fost raportate 1.104 cazuri noi de COVID-19 și 16 decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus. În momentul de față, în spitalele din țară sunt internate 6.876 de persoane cu COVID-19. Dintre acestea, 353 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, 1.900 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.112 persoane se află în izolare instituționalizată.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost confirmate 45.902  cazuri de persoane infectate cu coronavirus și s-au înregistrat 2.206 de decese ale persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite