UPDATE. Ieri și azi nu s-au făcut cursuri la Generală 7 din Reșița! 24 de copii sunt suspecți de rujeolă și scarlatină!

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a decis suspendarea cursurilor la Școala Gimnazială Nr. 7 din municipiul Reșița după ce un număr de 23 de elevi de la acea școală sunt suspectați că ar avea rujeolă, iar un altul – scarlatină.

În cele două zile cu cursuri suspendate, conducerea școlii trebuie să se ocupe de dezinfecția tuturor spațiilor educaționale pentru ca restul elevilor sănătoși să se poată întoarce în siguranță la școală.

În aceste condiții, cei 575 de elevi ai acestei școli vor începe de mâine cursurile, desigur, sub atenta supraveghere a personalului medical de la cabinetul școlar și a profesorilor și învățătorilor care încă trebuie să trieze și să trimită acasă elevii suspectați că ar putea avea virus gripal.

UPDATE, ora 16.40

Și Ministerul Educației poate fi dezinformat! Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației a revenit, precizând că deși telefonic i s a transmis că ar fi vorba despre rujeolă, atunci când a cerut ISJ CS documentul acolo scria varicela, cele 23 de cazuri fiind de elevi cu varicela, nu cu rujeola! Reprezentantul Ministerului Educației și-a cerut scuze pentru eroare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite