Imunizarea anti-COVID-19 continuă în Caraș-Severin. O nouă tranșă de doze a ajuns astăzi în centrele de vaccinare

Aproape 3.500 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer BioNTech, Moderna și AstraZeneca au ajuns, în această dimineață, la Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin, de unde au fost distribuite mai departe centrelor din județ în care se efectuează, în acest moment, vaccinarea. Este vorba despre zece centre care se află pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, dar și despre două cu circuit închis care nu figurează pe aceasta.

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică, județul Caraș-Severin a primit astăzi 3.492 de doze de vaccin anti COVID-19. Cele mai multe doze, 2.382, sunt de la Pfizer BioNTech. Acestea au fost distribuite în șase centre care sunt deschise pentru imunizarea generală: Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (552 de doze); Spitalul Orășenesc Moldova Nouă (498 de doze); Spitalul Orășenesc (480 de doze); Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița (288 de doze); Centrul Bocșa (240 de doze) și Centrul Multifuncțional Bozovici (222 de doze). De asemenea, 102 doze Pfizer pentru rapel au ajuns și în două centre care au funcționat cu circuit închis. Centrul destinat angajaților din sistemul sanitar, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, a primit 84 de doze, iar cel destinat cadrelor MAI, de la Centrul Medical Județean, 18 doze.

La cele două centre din Reșița în care imunizarea se face cu ser AstraZeneca au ajuns 280 de doze: 180 la Colegiul Economic al Bantului Montan și 100 la Școala Gimnazială „Mihai Peia”. În momentul de față, acestea sunt și singurele centre din județ unde mai pot fi făcute programări, fiind disponibile aproximativ 400 de locuri.

De asemenea, 830 de doze Moderna au fost distribuite centrelor de la Soceni (420 de doze) și Slatina Timiș (410 doze). Începând de ieri, pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, au fost deschise listele de așteptare și pentru aceste două centre. În total, pe platformă sunt active pentru rezervarea de locuri 17 centre de vaccinare în Reșița, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Bocșa, Băile Herculane, Anina, Oțelu Roșu, Bozovici, Slatina Timiș și Soceni. În această dimineață, pe listele de așteptare erau peste 4.000 de persoane.

Foto: Centrul de vaccinare de la Soceni

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available