În 2020 vor fi înlocuite conductele și branșamentele de gaz pe 11 străzi din Reșița

Anul acesta sunt planificate lucrări de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz din municipiul Reșița pe o lungime de circa 4 kilometri, de-a lungul a 11 străzi.

Este vorba despre străzile Nicolae Bălcescu, Moise Groza, Lalelelor, Molizilor, Panseluței, Retezat, Bilefeld, Eftimie Murgu, Nicolae Titulescu și parțial A.I. Cuza, respectiv Revoluția din Decembrie, informează Delgaz Grid, compania care va efectua lucrările.

Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Anul trecut, în județul Caraș Severin s-au derulat câteva proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit peste 23 km de conducte și branșamente gaze naturale, alți 3 km fiind protejați catodic. Valoarea totală a investițiilor pentru modernizarea rețelei de distribuție a fost de aproape 7 milioane de lei.

„Cea mai mare parte a rețelei de gaz a fost înlocuită în municipiul Caransebeș, pe o lungime totală de peste 14 kilometri în cartierul Pipirig, precum și pe străzile Calea Severinului, Balta Sărată și Țarcului. Alte două proiecte importante de investiții s-au derulat la Reșița, unde rețeaua de gaz a fost înlocuită pe o lungime de 5 km, alți 4 km fiind înlocuiți în localitățile Marga și Vama Marga”, mai informează Csulak Ferenc.

Delgaz Grid, companie de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României: Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite