În 98,5% dintre unitățile de învățământ din Caraș-Severin, rata de vaccinare este de peste 60%. Patru școli, două grădinițe și 22 de clase – în sistem online

 

Peste 700 de preșcolari și elevi din Caraș-Severin vor învăța în sistem online săptămâna viitoare. 343 dintre aceștia provin din unitățile de învățământ în care rata de vaccinare a angajaților – cadre didactice și personal auxiliar – este sub 60%, iar ceilalți din clase la care cursurile față în față sunt suspendate din cauza unor cazuri de COVID-19.

 

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), în momentul de față, în majoritatea unităților de învățământ din Caraș-Severin se înregistrează o rată de vaccinare de peste 60%, prag de la care este permisă desfășurarea cursurilor în format fizic. „397 din cele 403 de unități de învățământ din Caraș-Severin vor desfășuara activitatea față în față, rata de vaccinare în rândul personalului didactic și auxiliar fiind mai mare de 60%. În 14 dintre aceste unități de învățământ sunt una sau mai multe clase la care cursurile față în față sunt suspendate din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19 la profesori sau elevi. De asemenea, două clase de la Colegiul Tehnic din Reșița sunt în online pe motive ce țin de infrastructura și resursele existene”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

 

Toate cele șase unități de învățământ – patru școli gimnaziale și două grădinițe – în care rata de vaccinare este sub 60% sunt din mediul rural. Este vorba despre Grădinița Liubcova (comuna Berzasca), unde niciun cadru didactic nu s-a vaccinat, Grădinița Berzasca (33,3%), Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare (38%), Școala Gimnazială Copăcele (46%), Școala Gimnazială Berzasca (52%) și Școala Gimnazială Verendin – comuna Luncavița (52,4%). Aceste unități de învățământ, în care studiază 343 de preșcolari și elevi, nu vor putea relua cursurile față în față nici în cazul în care va fi aprobată, astăzi, propunerea ca în localitățile cu rata de infectare cu COVID-19 mai mică de 3 la mia de locuitori școala să se desfășoare în format fizic indiferent de rata de vaccinare a personalului. Aceasta deoarece pragul de 3‰ este depășit în toate cele patru comune: Luncavița (4,88‰), Copăcele (4,85‰), Berzasca (4,31‰) și Lăpușnicu Mare (3,27‰).

 

În ceea ce privește cazurile active de COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin, la această dată sunt confirmați cu infecție cu coronavirus 23 de elevi și 19 angajați. Drept urmare, 20 de clase de la 14 unități de învățământ – Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița (anul III A – postliceal; anul I C – postliceal; clasa a X-a B; clasa a III-a C – Step by Step); Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița (clasa a VIII-a C); Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița (clasa a IV-a A; clasa a XI-a B); Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița (clasa a XI-a B); Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița (clasa a V-a A); Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș (clasa a XI-a A); Liceul Tehnologic „Decebal” Caransebeș (clasa a V-a A; clasa a XI-a A); Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă – structura Școala Gimnazială „Alexandru Moisi” (clasa a III-a); Liceul Bănăţean Oţelu Roşu (clasa a IX-a MI); Școala Gimnazială Nr. 1 Oțelu Roșu (clasa a V-a A; clasa a VI-a B; clasa a VIII-a A); Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa (clasa a VII-a B); Școala Gimnazială Măru (clasa a II-a și a III-a simultan); Școala Gimnazială Dognecea (clasa a II-a B) – au cursurile față în față suspendate.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available