În Caraș-Severin, 52 de persoane sunt în carantină și peste 300, izolate la domiciliu

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, peste 100 de cărășeni au ieșit din izolarea la domiciliu, în timp ce alți peste 100 au intrat în izolare, iar două persoane au fost plasate în carantină, după ce au revenit în țară din zone de risc.

„În această dimineață, în Caraș-Severin sunt 309 persoane în autoizolare la domiciliu, 104 persoane care au părăsit autoizolarea și 52 în carantină. Paturi disponibile în centrele de carantină sunt, acum, 502 din care 52 ocupate și 450 disponibile. În continuare, rămân cinci cazuri confirmate”, informează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Este important de știut faptul că persoanele care ies din izolare trebuie să se prezinte la epidemiolog, spune reprezentantul DSP, pentru a li se elibera o adeverință. O pot obține doar din Reșița, de la Compartimentul de epidemiologie din cadrul DSP Caraș-Severin, situat în incinta fostei policlinici (foto), la etajul 4. Adeverinţa este necesară şi pentru dovada concediului medical.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu sau în carantină au la dispoziție numărul de telefon 0255-211.213, număr cu tarif normal, apelabil din orice rețea, unde pot face sesizări legate de starea medicală sau alte urgențe. Autoritățile fac un apel către toți cetățenii ca acest număr de telefon să fie folosit doar pentru situații care necesită intervenție de specialitate.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite