Suntem prezenți și pe

Actualitate

În Caraș-Severin, încă patru decese din cauza COVID-19. Cinci mii de persoane vaccinate

Publicat cu

în

De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID și până azi-dimineață, în Caraș-Severin s-au primit 5572 de doze, din care s-au administrat 5042 de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2.

Cele mai multe doze de vaccin, potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului, au fost administrate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 1876. La Spitalul Orășenesc Oravița au fost vaccinate 1183 persoane, la Spitalul Județean de Urgență Reșița – 1096, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă – 769, Spitalul Orășenesc Oțelu Roșu – 118. „În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Caraș-Severin, în Etapa a doua, împotriva COVID-19 s-a administrat un număr total de 384 vaccinuri, astfel: Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – 138, Spitalul Orășenesc Oravița – 138, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă – 108. Nu au fost reacții adverse severe”, informează dr. Mircea Borcău, medic primar epidemiolog, șeful Departamentului Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul DSP Caraș-Severin.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Botgros, semnalează că în weekend au fost raportate patru decese din cauza COVID-19, persoane în vârstă, cu comorbidități: „femeie de 88 de ani din Reșița, decedată la SJUR. AVC ischemic, insuficiență renală acută, diabet zaharat tip 2, obezitate morbidă; bărbat de 85 de ani din Bocșa, decedat la SJUR. HTA gradul 2 cu risc cardiovascular foarte înalt, insuficiență renală acută; bărbat de 75 de ani din Ramna, decedat la Timișoara. HTA, bronhopatie cronică obstructivă; bărbat de 71 de ani din Caransebeș, decedat la Cluj. HTA cu risc cardiovascular foarte înalt”.

De la începutul pandemiei, din cauza virusului SARS-CoV-2 au murit 392 de cărășeni: 366 în județul nostru, 22 în Timiș și câte 1 în Bihor, Mehedinți, Sibiu, Cluj. În spitalele din Caraș-Severin erau internate la începutul zilei 123 de pacienți cu COVID-19: 67 la spitalul din Reșița (din care 10 la ATI), 35 la cel din Caransebeș (6 la ATI) și 5 la spitalul din Oravița. Alte 612 persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 se află în izolare sau în carantină.

Rata de incidență cumulată pe ultimele 14 zile continuă să scadă ușor atât la nivelul județului (1,82‰), cât și în Reșița, însă numărul localităților din județ cu rata de peste 3 la mie a crescut la șapte: Ocna de Fier – 12,91‰, Ramna – 8,74‰, Văliug – 5,58‰, Carașova – 4,83‰, Reșița – 3,50‰, Vermeș – 3,25‰, Zăvoi – 3,14‰.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite