Suntem prezenți și pe

Actualitate

Romeo Dunca: Alina Stancovici a întâmpinat probleme tehnice!

Publicat cu

în

Faptul că în niciuna din clădirile Spitalului Județean de Urgență Reșița nu a putut fi amenajat un centru de vaccinare anti-COVID pentru etapa a doua a campaniei l-a determinat pe Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, să pună degetul pe o rană ce-și are cauzele în managementul deficitar din anii trecuți! 

„Primul centru de vaccinare din Reșița dedicat cetățenilor eligibili pentru etapa a doua a campaniei naționale, deci alții decât cei care lucrează în sistemul de sănătate, a fost pregătit de lucru încă din 19 ianuarie. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița nu poartă nici o vină pentru întârziere. S-au căutat soluții pentru deschiderea unuia în incinta spitalului, dar, cu tot interesul dat de cei abilitați, fluxurile de acces nu au putut fi asigurate astfel încât prezența în număr mare a persoanelor să nu pună în pericol sănătatea celor internați.

Poate că în alte spitale orășenești din județ a fost posibil, din punct de vedere tehnic, crearea unui circuit, dar la Spitalul Județean Reșița, nu. Să nu uităm că, aici, cadre medicale din oraș, profitând de influența avută și de lipsa de interes a autorității județene pentru păstrarea integrității clădirii spitalicești, au permis vânzarea policlinicii pe bucăți. În acest mod, medici cu renume din oraș prestează în cabinete medicale private, venind la serviciu pe poarta instituției. Ei intră apoi, de multe ori cu pacienți cu tot, în fosta policlinică de stat, acum privatizată pe bucăți”, semnalează Romeo Dunca, lăsând astfel de înțeles că spitalul este victima unui sistem de căpușare camuflat în halate albe.

Pentru întârzierea deschiderii centrului de vacinare din Reșița, nu este vinovat nici primarul (Ioan Popa), nu e vinovată nici conducerea spitalului (manager Alina Stancovici), nu e vinovat nici prefectul județului (Cristian Gâfu), consideră președintele CJ. Mai mult decât atât, Dunca este de părere că nici autoritățile centrale nu sunt vinovate: „Cererea mare de vaccin la nivel național și european scuză și responsabilii de la București”.

„Situația e delicată și cetățenii trebuie să beneficieze de mult mai multă atenție. Vaccinul va veni și situația se va tempera, dar până atunci vom interveni la cauză. În scurt timp vom monta cartele de acces pentru personal. Și la poarta spitalului, și la intrarea în fosta policlinică. În acest mod ne va fi mai ușor să vedem cât din timpul de lucru ar trebui plătit de buget și cât de la cabinetul privat. Așa vom înțelege mai bine poate și cauza datoriei imense pe care de decenii întregi o tot rostogolim la spital”, mai scrie Romeo Dunca pe pagina sa de facebook.

 

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite