În Caraș-Severin izoleta e bună doar de poze

O singură izoletă este la ISU Semenic al județului Caraș-Severin, dar nici aceea nu va fi folosită la pacienții cu boli transmisibile, inclusiv la cei cu coronavirus.

Explicația vine de la col. Cristinel Coneru, inspectorul șef al ISU Semenic, care spune că, fiind achiziționată din Cehia, țara respectivă nu mai permite exportul de filtre pentru izolete, așa că, practic, izoleta de la ISU nu mai este utilizabilă. Ce nu înțelegem noi este de ce nu or fi fost cumpărate odată cu izoleta și câteva zeci de filtre sau achiziția s-a făcut doar pentru a da bine în unele poze?

„Având în vedere faptul că furnizorii de materiale le-au interzis statelor unde erau fabricile – să zic așa – nu se mai transportă cu izoletă chiar persoanele confirmate pozitiv! Se transportă cu o autospecială pentru victime multiple, constructiv creată astfel încât personalul medical și paramedicii sunt separați de compartimentul medical, așa cum am spus, în acel compartiment până la opt persoane se pot transporta. După fiecare transport sunt dezinfectate. Personalul medical este echipat așa cum prevăd toate procedurile, inclusiv persoanele declarate pozitiv, și ei au un minim de protecție: mă refer mască, mănuși…”,  a declarat inspectorul șef al ISU Semenic.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available