În Caraș-Severin, peste 1.000 de locuri disponibile pentru programările la imunizarea anti-COVID. Exclusiv pentru vaccinarea cu doze AstraZeneca

În Caraș-Severin au fost administrate până astăzi, 9 martie, 23493 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, dintre care 831 în ultimele 24 de ore. Persoanele care vor să se programeze în aceste zile pentru vaccinare la centrele specializate din județ au doar opțiunea vaccinului AstraZeneca, pentru care a fost ridicată însă restricția de vârstă.

În ultimele 24 de ore, în cadrul etapei a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul județului Caraș-Severin s-au administrat 831 de vaccinuri, astfel: la Spitalul Județean de Urgență Reșița – 222, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș – 134, Spitalul Orășenesc Oravița – 128, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă – 114, Sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” Reșița – 60, Sala de sport a Colegiului Economic al Banatului Montan Reșița – 20, Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” Reșița – 33, Centrul Multifuncțional Bozovici – 60, Clădire Administrativă Bocșa – 60.

„De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, s-au primit 22540 doze de vaccin Covid-19 de la PFIZER, 1280 doze vaccin Covid-19 de la MODERNA și 1500 doze vaccin Covid-19 de la AstraZeneca, din care s-au administrat 23493 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2”, informează dr. Mircea Borcău, șef departament în cadrul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Conformându-se celor mai recente recomandări internaționale, autoritățile române au renunțat, începând de ieri, la restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, acesta putând fi administrat inițial doar persoanelor sub 55 de ani. De cel puțin trei zile, persoanele care au dorit să se programeze la vaccinare în Caraș-Severin, prin intermediul platformei naționale vaccinare-covid.gov.ro, au avut ca opțiune exclusiv varianta de imunizare cu AstraZeneca. La ora aceasta, se găsesc locuri disponibile pentru programare doar în Reșița, 412 la Colegiul Economic (cu locuri libere începând din 24 martie) și 731 la Școala „Mihai Peia” (14 martie), și la Moldova Nouă, unul singur. În toate cazurile intervalul de timp dintre cele două doze ce trebuie administrate este de opt săptămâni, termen specific vaccinării cu doze AstraZeneca.

Începând cu data de 15 martie, toți românii care își doresc să se vaccineze, deci nu doar bolnavii cronici sau cei din așa-zisele domenii esențiale, se vor putea înscrie pe o listă de așteptare în platforma de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available