În municipiul Reșița vor fi construite două creșe noi, cu 110 locuri, în cartierele Govândari și Stavila

 

Investițiile în educație continuă în municipiul Reșița. Pe fondul înregistrării, în ultimii ani, a unei creșteri constante a numărului cererilor de înscriere la creșă, Primăria Reșița a inițiat demersuri pentru construirea, prin Compania Națională de Investiții, a două noi instituții de învățământ de acest tip, cu un număr total de 11 grupe. 

 

Cele două creșe noi vor fi amplasate în cartierele Govândari – Micro I, în apropierea Grădiniței cu Program Prelungit „Riki Priki” – și în cartierul Stavila, în zona în care Primăria Reșița derulează un proiect de reamenajare urbană.

 

Pentru creșa din Govândari, municipalitatea a predat, deja, amplasamentul către Compania Națională de Investiții (CNI), pentru demararea lucrărilor în cadrul Programului Pilot de Construire de Creșe Noi inițiat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba despre un teren de 2.688 de metri pătrați pe care va fi construită o creșă cu patru grupe, pentru 40 de copii, pe o suprafață de 1.244 metri pătrați.

 

În ceea ce privește creșa din Stavila, consilierii locali au aprobat, în ședința ordinară de astăzi, dezmembrarea suprafeței de teren de 3.612 metri pătrați în vederea predării acesteia la CNI. Pe această suprafață ar urma să fie construită o creșă pentru șapte grupe de copii (70 de locuri), conform proiectului CNI.

 

„În Reșița este nevoie de creșe, de foarte mulți ani. Ministerul Dezvoltării finanțează, prin Compania Națională de Investiții, construcția de la zero și dotarea creșelor pentru a le oferi copiilor șansa la educație timpurie, în creșe moderne. Demersurile pentru creșa nouă din Govândari le-am început de ceva timp, acum am realizat unele modificări pentru a preda amplasamentul către CNI, iar celălalt proiect vizează o creșă nouă și în Stavila. Având în vedere că acolo urmează să fie făcute investiții pentru o zonă rezidențială și având solicitări pentru înscrierea la creșă, am considerat oportun să solicităm la CNI și această investiție”, a declarat viceprimarul municipiului Reșița, Mădălina Chiosa.

 

În momentul de față, în Reșița funcționează nouă grupe de creșă, cu 90 de copii.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite