Încă cinci centre de vaccinare anti-COVID-19 în județul Caraș-Severin

În această dimineață au fost activate noi centre de vaccinare pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, în orașele Anina, Băile Herculane, Oțelu Roșu, Moldova Nouă și Caransebeș. Pentru aceste centre au fost deschise listele de așteptare și, în primele ore, își rezervaseră locuri aproape 500 de persoane.

În momentul de față, toate orașele din Caraș-Severin au cel puțin un centru de vaccinare activ pe platforma națională după ce în această dimineață au fost activate centrele amenajate de autoritățile locale din Anina, în incinta Centrului de Afaceri, Băile Herculane, la Căminul Cultural Pecinișca, și Oțelu Roșu, la Casa de Cultură (sala mică). Tot astăzi au mai fost activate alte două centre, unul la Caransebeș, la Sala de sport „Valeria Borza” din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 8, iar celălalt la Moldova Nouă, în cadrul Ambulatoriului integrat al Spitalului Orășenesc.

În total, în momentul de față, județul Caraș-Severin are 19 centre de vaccinare active pe platforma națională. Cele mai multe dintre acestea (patru) sunt în Caransebeș  (Spitalul Municipal de Urgență, Liceul Tehnologic „Decebal”, Liceul Tehnologic „Dacia” și Școala Gimnazială Nr. 8). În municipiul Reșița sunt trei centre de vaccinare (Liceul de Arte „Sabin Păuța”, Colegiul Economic al Banatului Montan și Școala Gimnazială „Mihai Peia”). Tot trei centre de vaccinare sunt și în Oravița (Spitalul Orășenesc, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” și Școala Gimnazială „Romul Ladea”), iar în Moldova Nouă sunt două centre (Spitalul Orășenesc și Ambulatoriul integrat). De asemenea, câte un centru de vaccinare este deschis în Bocșa (Clădire administrativă), Oțelu Roșu (Casa de cultură – sala mică), Anina (Centrul de Afaceri), Băile Herculane (Căminul Cultural Pecinișca), Bozovici (Centrul Multifuncțional – Ambulatoriu Integrat), Soceni (Centrul de permanență și Slatina Timiș (Centrul de permanență).

La această dată, pot fi făcute programări pentru vaccinare doar în două centre din județ: Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița, unde sunt disponibile circa 275 de locuri, și Școala Gimnazială „Mihai Peia”, în jur de 330 de locuri libere. În aceste centre, imunizarea se face cu vaccin AstraZeneca. În celelalte 17 centre, sunt deschise listele de așteptare pe care pot fi făcute rezervări. La câteva ore de la deschidere, pe listele de așteptare de la cele noi cinci centre figurau aproape 500 de persoane, iar în total, la cele 19 centre de vaccinare au fost rezervate, până acum, peste 4.100 de locuri.

Potrivit datelor comunicate de Direcția de Sănătate Publică, până la sfârșitul săptămânii trecute, în Caraș-Severin au fost administrate 31.224 de doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, fără a fi înregistrate reacții adverse severe.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite