Lui Marcel Ciolacu i se pregătește ceva. Senatorul Mocioalcă: „Sorin Grindeanu, viitorul președinte al PSD”!

Anunțul a fost făcut de senatorul Ion Mocioalcă în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Comitetului Executiv Județean interimar al PSD Caraș-Severin, în care mai mulți aleși locali și județeni au fost suspendați din partid. 

 

La execuția politică a social-democraților care s-au declarat nemulțumiți de modul în care este condusă filiala județeană a partidului de către echipa Mocioalcă-Hurduzeu, pusă la cale în fieful din Caransebeș al celor doi lideri, a fost invitat să asiste și prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Modul în care a fost prezentat acesta membrilor Comitetului interimar de conducere, de către senatorul PSD Ion Mocioalcă, a dat de înțeles că zilele lui Marcel Ciolacu în fruntea PSD sunt numărate. Cel puțin asta am aflat de la doi dintre participanții la ședință, care nu vor însă să le divulgăm numele, pentru a nu se trezi apoi și ei suspendați din partid.

 

„Vi-l prezint pe Sorin Grindeanu, viitorul președinte al PSD și, de ce nu?, viitorul președinte al României”, a spus Mocioalcă asistenței docile, care nu a îndrăznit să ceară lămuriri acestuia. Mesajul era însă evident, mai ales în contextul actual în care tot mai mulți pesediști își exprimă pe la colțuri nemulțumirea față de prestația președintelui în funcție al partidului, Marcel Ciolacu.

 

Sorin Grindeanu, de loc din Caransebeș, este omul la care au apelat Ion Mocioalcă și Silviu Hurduzeu să se implice alături de ei în campania electorală din Caraș-Severin pentru alegerile locale din septembrie 2020, scrutin încheiat cu un eșec istoric pentru social-democrați. A fost pentru prima dată de la înființarea partidului când pesediștii cărășeni, participând în alegeri din postura celor care dețineau controlul total în Consiliul Județean, au pierdut atât lupta pentru președinția instituției, cât și pentru constituirea unei majorități în CJ. Tot Sorin Grindeanu este premierul României în mandatul căruia a fost adoptată, „noaptea, ca hoții”, celebra Ordonanță 13.

 

CITEȘTE ȘI: Liberalii cărășeni ar putea pierde doi primari și un viceprimar! Iar pesediștii își mazilesc singurul primar de oraș din județ!

 

Pe de altă parte, Ion Mocioalcă s-a remarcat în ultimul timp prin două schimbări bruște de tabere. I-a dat PSD-ului papucii pentru a face echipă cu Victor Ponta în PRO România. Iar apoi i-a dat papucii lui Ponta, pentru a prinde peste noapte un loc eligibil, nevalidat de Organizația Județeană PSD, în cap de listă social-democrată pentru alegerile parlamentare. Manevră înlesnită de Silviu Hurduzeu, Sorin Grindeanu, dar și de Marcel Ciolacu, liderul de partid care acum are ocazia să afle pe cine a ajutat să devină senator PSD de Caraș-Severin. Pentru că ce altceva ar putea însemna anunțul făcut de Mocioalcă decât faptul că președintelui Ciolacu i se pregătește schimbarea din funcție?

 

Sursă foto: banatulazi.ro, arhivă 2017

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite