Încă o medalie pentru tânăra jucătoare de tenis Diana-Mihaela Boru! Reşiţeanca a urcat pe podium la Turneul Campionilor MPG

Sezonul de Tenis 10 se încheie în fiecare an cu un turneu al laureaţilor de peste an – competiţie sugestiv intitulată Turneul Campionilor MPG. În 2020, competiţia celor mai buni tineri jucători de Tenis 10 s-a desfăşurat în capitală, la Elite Tenis Club Pantelimon, şi a reunit la start 80 de mici campioni.

Conform regulamentului, turneul s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă, marcate prin culori: roşu (8 ani), portocaliu (9 ani), verde (10 ani) şi galben (12 ani). Între participanţi s-a aflat şi reşiţeanca Diana-Mihaela Boru, care s-a clasat în final pe locul trei în întrecerea campioanelor de la secţiunea verde. Anul acesta, reşiţeanca a urcat pe prima treaptă a podiumului la turneul de Tenis 10 de la Cluj, succes care i-a şi asigurat prezenţa în Turneul Campionilor MPG.

Regulamentul competiţiilor de Tenis 10 are în vedere faptul că, din cauza diferenţelor fizice, micii jucători au probleme de adaptare la rigorile tenisului practicat de adulţi. Din acest motiv, Federaţia Internatională de Tenis a introdus o serie de recomandări, care au la bază un cod al culorilor, corespunzator mai multor niveluri de joc. Ţinând cont de vârsta şi de abilităţile copiilor, pentru fiecare nivel există mingi mai grele sau mai uşoare, precum şi rachete şi terenuri de diferite mărimi. Conceptul de Tenis 10 a fost dezvoltat de compania MPG, pe baza campaniei internaţionale de iniţiere şi învăţare a tenisului „Tennis Play&Stay”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite