Dosar penal pentru abuz în serviciu, la Spitalul Județean de Urgență Reșița

Cazul imaginilor revoltătoare surprinse în incinta Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a ajuns (și) pe masa procurilor. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița a fost înregistrat, astăzi, un dosar penal pentru abuz în serviciu.

Cercetările procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița au demarat în baza imaginilor apărute aseară și azi în presă, preluate de pe rețele de socializare unde fuseseră postate în cursul zilei de ieri. Potrivit anchetatorilor, din imaginile prezentate „reies indicii că mai mulți pacienți cu probleme psihice și alte probleme de sănătate, internați într-o secție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, nu primesc îngrijiri adecvate fiind lăsați dezbrăcați pe holurile secției, direct pe ciment sau podea sau alături de persoane decedate care nu au fost ridicate din saloane, precum și referitor la condițiile din saloanele și spațiile în care aceștia sunt internați”.

CITEȘTE ȘI: Președintele CJ Romeo Dunca: „Am cerut destituirea managerului și comisie de anchetă de la minister, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița”

Vă reamintim că și Inspecția Sanitară de Stat a început, astăzi, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o acțiune de control la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Încă din prima zi de control la Staționarul, inspectorii au aplicat sancțiuni în cuantum total de 18.400 lei managerului unității medicale, Alina Stancovici, și mai multor cadre medicale, informează Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă: „Inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020. Asistenta șefă a secției de Pneumoftiziologie si asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 de lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar. Pentru același motiv, tot cu 2.000 de lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare. O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de Boli Iinfecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale. Acțiunea de control va continua zilele următoare, echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite