Suntem prezenți și pe

Politică

Ionuț Popovici: „Extinderea rețelei de gaz a fost una dintre principalele condiții pentru ca PMP să susțină învestirea Guvernului Orban. Încă un punct nerespectat!”

Publicat cu

în

ADVERTORIAL. Fără pic de subiectivism, România este una dintre cele mai frumoase țări. Din păcate însă, a fost condusă prost și urmărind interese de altă natură în ultimii zeci de ani. Așa se face că acum nu avem un sistem de sănătate pus la punct, școli moderne, autostrăzi, locuri de muncă și salarii la nivelul celor din Uniunea Europeană.

În anul 2020 încă vorbim despre școli cu toaleta în curte, despre venituri de câțiva lei și despre locuințe fără gaz chiar și în mediul urban. Această problemă privind extinderea rețelei de gaz a fost una dintre principalele condiții pentru ca Partidul Mișcarea Populară să susțină învestirea Guvernului Orban. Încă un punct nerespectat. Am auzit recent un discurs pompos al liberalilor cărășeni că problema este ca și rezolvată. Ba chiar, într-un exces de zel, la mijlocul lunii septembrie, în plină campanie electorală, actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a tras cu pixul pe hârtie încă o linie, spunând că prin acest gest a rezolvat prelungirea unei conducte de gaz până la Moldova Nouă, localitate care pur și simplu a fost sărită din schemă în proiectul inițial. Din fericire, lumea nu este atât de naivă. Da, acea linie poate reprezenta o dorință, nicidecum o realitate, atât timp cât însuși președintele PNL, Marcel Vela, spunea, în ultima zi de campanie, că finanțarea pentru proiectul privind extinderea rețelei de gaz a fost aprobată undeva prin vară. Ciudat. Pentru că același președinte, deși este senator de Caraș-Severin și ar trebui să știe tot ce mișcă atunci când vine vorba despre orice aspect privind județul din care provine, nu a știut să ne spună și valoarea acestui proiect. Și în plus, dacă proiectul a fost deja aprobat, cum mai poate domnul Dunca să tragă o linie și să mai rezolve câțiva kilometri de conductă? Modificăm proiecte cu pixul doar pentru că sună bine în urechile alegătorilor.

Susțin cu toată convingerea extinderea conductei spre Caransebeș, dar și de la Jupa via Reșița, spre Oravița și Moldova Nouă. Și asta printr-o propunere legislativă, mult mai eficientă decât o joacă de-a liniuțele și bastonașele. Stația de Comprimare a Gazelor Naturale de la Jupa este deja finalizată, așa că de aici se poate face legătura cu Moldova Nouă, cu atât mai mult cu cât la nivelul orașului din Clisura Dunării s-au purtat deja discuții inclusiv cu Oravița pentru a demara toți pașii în prelungirea conductei de gaz în zonă. Culmea, în luna august liberalii au gândit o altă rută care ocolește efectiv orașul Moldova Nouă. De la Drobeta Turnu Severin merge la Orșova, trece prin Băile Herculane și urcă apoi spre Caransebeș. Liberalii, cum spuneam, au declarat această conductă de transport a gazelor naturale drept una de importanță națională. Pentru Moldova Nouă nu are aceeași importanță? Sau pentru simplul fapt că acolo nu era primar liberal trebuia să fie „uitată”?

Dar să revenim la lucruri serioase și adevărate. România este un producător de gaze naturale și cu toate acestea acoperă doar puțin peste 30% din totalul localităților din țară. La polul opus, Ungaria nu este producător, dar are determinare și voință. Numai așa se poate traduce faptul că la vecinii noștri gazul a ajuns deja în locuințele a circa 95% dintre cetățeni. România trebuie să își câștige independența energetică și să aibă grijă mai întâi de propriii ei locuitori, apoi să privească spre export și eventual să devină un jucător important pe piața energetică. PMP susține extinderea rețelei de gaz la minimum 65% pentru gospodăriile țării noastre. Să fim, în primul rând, pentru România, să fim pentru Caraș-Severin!

Ionuț Mihai Popovici,

candidat PMP Caraș-Severin

pentru Camera Deputaților

(P)

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație13 ore în urmă

Stația de oxigen de la Staționarul 3 al SJUR va fi repusă în funcțiune. Consiliul Județean a alocat sumele necesare

Sănătate18 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate19 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate23 de ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile2 zile în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate2 zile în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate2 zile în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrație2 zile în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitate2 zile în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Cele mai citite