Încă o unitate de învățământ din Reșița va fi modernizată. Încep lucrările la Școala Gimnazială „Mihai Peia” 

 

La fel ca și celelalte unități de învățământ din Reșița, Școala Gimnazială „Mihai Peia” (fostă Generală 6) va trece printr-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică. Primăria Reșița a anunțat că astăzi a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor.

 

Proiectul de reabilitare a Școlii Gimnaziale „Mihai Peia” are o valoare totală de 9.382.001,86 lei, din care 1.520.210,13 lei reprezintă contribuție de la bugetul local, și prevede intervenții la corpul principal de clădire și la sala de sport, precum și reamenajarea curții interioare.

 

Potrivit reprezentanților Primăriei, „corpul principal al unității de învățământ va fi izolat la exterior și finisat cu termosistem cu tencuială decorativă; ferestrele și ușile se vor înlocui în totalitate și se va monta tâmplărie din PVC cu sticlă în sistem termopan; va fi montat un lift exterior și vor fi reorganizate grupurile sanitare astfel încât să includă și grupuri sanitare pentru persoane cu dizabilități; vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice necesare instalației de curenți slabi; vor fi reabilitate instalațiile termice, sanitare și electrice și va fi înființată o instalație de hidranți interiori și exteriori”.

 

CITEȘTE ȘI: Condiții de studiu la standarde moderne pentru elevii din Reșița, în urma investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene [FOTO]

 

De asemenea, sala de sport va fi modernizată integral și va fi reamenajată curtea interioară. Aceasta va avea două terenuri multisport (baschet și minifotbal cu marcaj pentru handbal, volei, tenis de câmp) și corpuri de iluminat noi.

 

Lucrările trebuie finalizate în 12 luni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite