Încă o victimă COVID-19: jurnalistul Doru Dinu Glăvan

 

Fondator al postului public local Radio România Reșița și președinte, la al treilea mandat, al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 75 de ani.

 

Doru Dinu Glăvan (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021), președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, cunoscută personalitate a presei românești, s-a stins din viață la Reșița, pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență, „în urma unor complicații generate de infectarea cu COVID-19”, a anunțat Departamentul Comunicare al UZPR.

 

„În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală și regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar «Sportul popular», cunoscut mai târziu sub numele de «Gazeta sporturilor». În curând, este angajat cronicar sportiv al postului național de radio, continuând să publice și în presa scrisă.

Calitățile sale de reporter sunt unanim recunoscute și apreciate, motiv pentru care Radio București l-a trimis să transmită și să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele și Cupele Mondiale de atletism, natație și gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia și Australia.

Din inițiativa sa a luat ființă, în 1995, la Reșița, Fundația Radio Caraș-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reșița capătă statut oficial de post public local al Societății Române de Radioteleviziune și emite pentru prima dată în eter. În decurs de câțiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reșița ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audiență, acoperind nu numai întregul teritoriu al județului Caraș-Severin și părți importante din județele limitrofe, ci și teritoriile locuite de români în Voivodina și pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glăvan, care și-a câștigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât și a specialiștilor din domeniu, era la al treilea mandat de președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, organizație pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din țară, pentru care a reușit să obțină statutul de «Uniune de creație de utilitate publică» și căreia i-a dedicat activitatea sa neobosită, până în ultima clipă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmite Departamentul Comunicare al UZPR.

 

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească pe Doru Dinu Glăvan! Condoleanțe familiei.

 

UPDATE, 1 noiembrie, ora 10.40

 

Corpul neînsuflețit va fi depus astăzi, 1 noiembrie, la ora 13, la capela Cimitirului nr. 7 din Reșița. Marți, 2 noiembrie, în jurul orelor prânzului, Doru Dinu Glăvan va fi înmormântat la Cimitirul Iosefin din Timișoara, orașul său natal.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite