Încă trei unități de învățământ din Caraș-Severin au trecut pe scenariul roșu. Aproape 14.000 de elevi fac cursuri exclusiv online

Apariția unor cazuri de COVID-19 în unități de învățământ și fluctuația incidenței îmbolnăvirilor au schimbat, din nou, scenariile după care funcționează mai multe școli și grădinițe din Caraș-Severin.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” pentru următoarele 14 zile, la Școala Gimnazială din Tirol, Școala Gimnazială „Sfântul Iacob” din Brebu și la Grădinița cu Program Normal din Brebu. La Tirol s-a adoptat scenariul roșu după ce șoferul microbuzului școlar a fost confirmat pozitiv cu infecție cu coronavirus, iar la Brebu, din cauza depășirii în localitate a pragului de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori. Aceeași măsură a fost instituită și la clasa a VIII-a A din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Bocșa, din cauza infectării unui elev cu virusul SARS-CoV-2. Pe de altă parte, la Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu și la Școala Gimnazială din Zăgujeni s-a aprobat reluarea cursurilor „față în față”.

Potrivit datelor comunicate astăzi de Inspectoratul Şcolar Județean Caraş-Severin, dintr-un total de 409 unități de învățământ preuniversitar la nivelul județului, 280  funcționează pe scenariul verde, 64 de școli și două cluburi ale elevilor pe scenariul galben, iar 61 de școli și două cluburi ale elevilor, pe scenariul roșu. În acest ultim caz, cele mai multe sunt în municipiul Reșița, unde au fost suspendate cursurile „față în față” în toate unitățile de învățământ. Numărul elevilor care învață exclusiv online este de 13.951.

„La această dată, în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt confirmate 19 cazuri de COVID-19: 10 cadre didactice, 6 elevi și 3 salariați din rândul personalului nedidactic. De asemenea, se află în izolare la domiciliu 57 de elevi, 29 de cadre didactice, din care 15 predau online şi 14 sunt în concediu medical şi 4 din personalul nedidactic”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Sursă foto: 3minute.net

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available