Vizita lui Fritz la Reșița este doar prima, prima dintr-o serie de multe! Ioan Popa: „Am discutat despre înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară”

Patru ore a durat prima vizită a lui Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, la Primăria Reșița. Evitat și refuzat de colegii lui Fritz din USR înainte de alegeri, Nelu Popa este interesant pentru marele câștigător al alegerilor de la Timișoara, și asta pentru că de la Nelu Popa și de la administrația liberală a Reșiței ai ce învăța!

„A fost o întâlnire de vreo patru ore, s-a interesat de începuturile noastre, de felul în care am reorganizat direcțiile pentru a putea negocia contracte mai avantajoase, despre felul în care mi-am ales și selectat echipa de la Primărie, despre echipa de la fonduri europene…”, spune Nelu Popa, care a rămas cu o impresie frumoasă după această întâlnire. Prima din multe, căci, spune Nelu Popa, vor mai fi multe asemenea întâlniri.

Dominic Fritz va reveni la Reșița peste câteva săptămâni, împreună cu Alin Nica, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, iar la discuții va participa și omologul acestuia de la CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca. Cu toții vor să pună bazele unei asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI) între UAT-urile pe care le conduc și să implementeze ideea lui Nelu Popa privind realizarea unei linii de train-tram între Reșița și Timișoara.

Sunt foarte multe proiecte comune care trebuie discutate și, așa cum se angajează că-l va ajuta și sfătui pe Romeo Dunca la Consiliul Județean Caraș-Severin, Nelu Popa este dispus de asemenea să-l ajute și pe Dominic Fritz în managerizarea capitalei Banatului.

Cât îl privește pe primarul ales al Timișoarei, acesta spune că abia așteaptă să se apuce de treabă. „Nelu Popa a reușit, în doar 4 ani, ce mulți oameni îmi spun că este imposibil: a transformat un disfuncțional aparat birocratic într-o administrație modernă și performantă, a restructurat primăria din temelii, a înjumătățit datoriile, a redus masiv cheltuielile de funcționare și a atras, pentru orașul său de 80.000 locuitori, mai multe fonduri europene decât Timișoara. Rezultatele se văd în oraș: locuri de joacă de calitate, piste de biciclete late, parcări civilizate…

În 27 septembrie, a fost reales ca primar al Reșiței cu un scor de 75%. L-am vizitat ieri și am povestit câteva ore despre principii și proiecte, despre arme ascunse în lupta cu incompetența, despre calitate și control. Lecția: se poate. Doar să vrem”, a spus Dominic Fritz după această vizită.
Cu alte cuvinte, împreună, Reșița și Timișoara, CJ Caraș-Severin și CJ Timiș, sunt mult mai puternice și vor avea alt impact și altă forță în atragerea, dar și în implementarea de fonduri europene. Pentru că, așa cum zicea Dominic Fritz, se poate!
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite